Setari Cookie-uri

5 Exercitii pentru talie si abdomen de invidiat

Vine vara si cu totii vom merge pe plaja ori in alte locuri unde sa ne bucuram de o baie si un bronz superb. Tocmai de aceea trebuie sa incepeti din timp (daca nu faceti regulat sport) un program de fitness astfel incat sa aveti un corp frumos pe care sa-l expuneti soarelui.

3. Cum scapam de “aripioare”?

Sunt extrem de inestetice acele depozite adipoase situate de o parte si de alta sub solduri.

Pregatire: In picioare, cu coloana dreapta (curbura mijlocului usor indreptata, umerii trasi in spate si in jos, iar coloana intinsa la maxim ca si cum ati dori sa atingeti cu capul tavanul, privirile inainte) si gantere cu greutate intre 1 si 5 kg veti efectua exercitiul.

Exercitiu: Cu picioarele departate, unul din brate pe langa picior iar celalalt ridicat veti face aplecari laterale atat spre drapta cat si spre stanga, alternandu-le. Atentie: o greaseala frecvent facuta in acest exercitiu este ca atunci cand se fac aplecariele bazinul sa se deplaseze in partea opusa. Gresit, bazinul sta pe loc, doar trunchiul se misca!

4. Extensii ale trunchiului

Pregatire: pe o suprafata tare (pe o saltea asezata pe podea spre exemplu) va veti culca cu fata spre podea. Mainile se duc la ceafa. Veti avea nevoie de inca o persoana care sa va tina fixe picioarele, acestea fiind usor departate.

Citește și:

Exercitiu: veti face 15-20 de ridicari maxime ale trunchiului. Puteti face, dupa o scurta pauza, aceleasi ridicari dar cu rotirea trunchiului spre dreapta si spre stanga, alternandu-le.

5. Extensii si aplecari cu gantere

Pregatire: In picioare, cu spatele drept, veti lua in maini cate o gantera cu o greutate la alegere.

Exercitiu: Veti face aplecari si extensii la 90 de grade alternandu-le (in general extensiile nu vor putea fi facute in unghi drept, necesitand mult antrenament si o buna mobilitate, insa va veti lasa pe spate cat de mult puteti).

Atentie: acest exercitiu nu va fi efectuat de persoanele ce prezinta diverse afectiuni ale coloanei lombare (la nivelul mijlocului). Pentru ca efectele acestor exercitii sa fie vizibile in timp cat mai scurt va trebui sa imbinati efortul fizic cu un regim alimentar sarac in grasimi si dulciuri. Nu uitati ca cel mai important factor in eliminarea depozitelor adipoase este dieta, sportul avand mai mult menirea de a tonifia si mentine greutatea, netezindu-va astfel calea spre obtinerea unei talii si a unui abdomen de invidiat..

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Mai 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.