Setari Cookie-uri

Msaj cu uleiuri esentiale pentru frumusetea parului

Sanatatea si frumusetea parului depind de foarte multi factori, cum ar fi: determinsimul genetic, ingrijirea zilnica, alimentatia, somnul, sportul, stresul, fumatul, modul de prindere si periere, expunerea la soare sau la frig, produsele folosite pentru ingrijire si coafare etc.

Sanatatea si frumusetea parului depind de foarte multi factori, cum ar fi: determinsimul genetic, ingrijirea zilnica, alimentatia, somnul, sportul, stresul, fumatul, modul de prindere si periere, expunerea la soare sau la frig, produsele folosite pentru ingrijire si coafare etc.

Masajul cu uleiuri esentiale reprezinta o sursa externa excelenta de ingrijire si revigorare a parului, astfel ca va propunem o masca emolienta, regeneranta si fortifianta pentru par numai din uleiuri esentiale.

Masca de par din uleiuri esentiale

Se recomanda sa puneti cantitati egale din uleiurile urmatoare, cate 5 picaturi din fiecare pe care le trunati intr-un canstronas: ulei de lavanda, ulei de jojoba, ulei de cimbru, ulei de ricin, ulei de masline. Masca se recomanda sa fie aplicata printr-un masaj de 5 minute la radacina parului si apoi sa fie mentinuta timp de jumatate de ora. Se spala apoi parul cu sampon si balsam si se recomanda clatirea cu apa si lamaie (o lamaie la un litru de apa), apa si otet (10 picaturi de otet la un litru de apa) sau, daca este sezonul, cu apa si zeama de urzici (dupa folosirea sucului de urzici obtinut prin fierberea acestora se clateste parul cu apa). Aceasta masca se recomanda a fi folosita seara, trei zile pe saptamana (cu o pauza de o zi intre ele, de ezemplu lunea, miercurea si vinerea).

Citește și:

Uleiul de ricin

Datorita ingredientelor sale acest ulei stimuleaza regenerarea si cresterea parului, precum si fortificarea firului de par.

Ulei de jojoba

Uleiul de jojoba contine numerosi acizi grasi (palmitic, aplitoleic, oleic, nervonic, erucic, gadoleic etc) dar si saruri minerale. Astfel el are atat rol emolient, cat si in regleaza secretiei de sebum, este antiinflamator, calmant, regenrant pentru firul de par si hidratant pentru pielea capului. Este indicat in special persoanelor cu probleme ale secretiei de sebum (fie par uscat, fie par prea gras).

Ulei de lavanda

Acesta are rolul de a stimula circulatia dar si acela de eliminare a stresului despre care stim ca reprezinta un factor important implicat in caderea parului, aparitita firelor albe etc.

Ulei de cimbru

Acesta prezinta beneficii in special pentru radacina firului de par pe care o fortifica si totodata ii imbunatateste circulatia si aportul de nuntrienti. Astfel ca, indirect, contribuie la regenerarea parului si la fortificarea acestuia, caci daca radacina este sanatoasa si tonica, din ea va creste un fir de par sanatos.

Citește și:

Ulei de masline

Uleiul de masline este intens utilizat in cosmetica pentru ingrijirea pielii scalpului si prevenirea caderii parului. Uleiul de masline provine doar de la fructele verzi, iar culoarea, consistenta si mirosul variaza in functie de clima, de soiul maslinului etc. El contine vitamine ca A, B1, B2, C, D, E, K, fier, acizi grasi nesaturati, saturati, , trigliceride, etc. fiind ideal pentru ingrijirea parului, unghiilor si pielii.

Vizionare placuta


Kudika
29 Mai 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.