Setari Cookie-uri

Cele mai bune remedii impotriva celulitei

Celulita o problema inestetica cu care se confrunta tot mai multe persoane, indiferent de varsta, greutate sau sex. Astfel ca nedorita coaja de portocala ajunge sa fie vizibila pe pielea vedetelor, a persoanelor supraponderale dar si slabe, pe corpul femeilor, dar si pe cel al barbatilor, parand a fi o afectiune necrutatoare a carei frecventa demonstreaza ca are la baza multipli factori ce tin in special de stilul de viata.

Celulita – o problema inestetica cu care se confrunta tot mai multe persoane, indiferent de varsta, greutate sau sex. Astfel ca nedorita “coaja de portocala” ajunge sa fie vizibila pe pielea vedetelor, a persoanelor supraponderale dar si slabe, pe corpul femeilor, dar si pe cel al barbatilor, parand a fi o afectiune necrutatoare a carei frecventa demonstreaza ca are la baza multipli factori ce tin in special de stilul de viata.

Curele de slabire drastice, sedentarismul, alimentele care intoxifica organismul, medicamentele, anticonceptionalele, stresul, surplusul de kilograme, toate acestea predispun la aparitia celulitei.

Cele mai bune si sigure remedii impotriva celulitei sunt cele naturiste care au la baza alimentatia si carora li se asociaza un program de sport de careta ore pe saptamana. Programul de sport trebuie sa includa si alergare sau mers rapid in afara altor exercitii alese.

Citește și:

Cele mai bune remedii anticelulitice

Asa cum spuneam mai sus, pilonii de baza sunt reprezentati de alimentatie si sport.

Alimentatia

Alimentatia sanatoasa, bogata in fibre si cu un aport suficient de vitamine detoxifica organismul, ii confera antioxidantii necesari mentinerii sanatatii si totodata mobilizeaza si “topesc” tesuturile grase. Asadar se recomanda sa consumati numai carne de pui si peste, fructe de mare, o salta zilnic, 5 fructe zilnic, lactate, branzeturi, iaurturi zilnic, precum si cereale integrale. Evitati mezelurile, margarina (puteti folosi untul sau uleiul de masline ca alimente grase), cascavalul, dulciurile cu crema (ciocolata este permisa, dar cu masura), mancarurile prajite sau de tip fast-food.

Sportul

Se recomanda sa mergeti cat mai mult pe jos, iar mersul sa fie rapid. Nu folositi liftul, chiar daca locuiti la etajul 8. Incercati ca macar 3 zile pe saptamana sa va rezervati o ora in care sa faceti sport si sa alergati. Daca v-ati hotarat ca exercitiile sa le faceti acasa, se recomanda alergare pe loc timp de 10 minute inainte de a incepe orice exercitiu, aceasta tinand locul incalzirii. O viata fara sport este plina de probleme inestetice, accelereaza imbatranirea si aparitia bolilor.

Citește și:

Tratamente cosmetice

Puteti opta pentru tratamentele anticelulitice care se realizeaza in saloanele de infrumusetare sau pentru tratamentele natursite pe care le puteti face acasa. Pentru mai multe idei va recomandam sa cititi Tratamente naturiste importriva celulitei.

Vizionare placuta


Kudika
8 Februarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.