Setari Cookie-uri

Tratamente naturiste pentru hidratarea mainilor uscate

Ne putem prepara singure acasa creme si lotiuni naturale 100% si ecologice, fara substante chimice si fara conservanti cu promisiuni de frumusete eterna: crema cu ulei de avocado si miere pentru catifelarea mainilor, tratament cu suc de urzici pentru tratarea mainilor crapate, lotiune cu suc de portocale si unt de cacao, crema cu pudra de ovaz si smantana.

Pentru ca mainile sunt cartea noastra de vizita cea mai reprezentativa cu care ne infatisam in fata unei lumi intregi, trebuie fara doar si poate sa avem mare grija de ele, mai ales acum, in sezonul rece, cand frigul si vantul rece nu sunt tocmai cei mai buni aliati ai frumusetii. Pielea mainilor are tendinta de a se usca foarte repede si de a deveni aspra. Cremele si tratamentele destinate ingrijirii si hidratarii mainilor pe care le procuram din comert pot fi destul de scumpe si, in ciuda reclamelor pretentioase sau a ambalajelor sofisticate... uneori chiar ineficiente. Dar putem face la noi acasa cel mai modern salon de frumusete, cu creme si lotiuni naturale 100% si ecologice, fara substante chimice si fara conservanti cu promisiuni de frumusete eterna. Cu ajutorul unor mici trucuri si tratamente naturiste, mainile noastre isi pot recapata aspectul catifelat, neted si hidratat, iar pielea uscata si aspra va deveni doar o amintire neplacuta. Iata cateva tratamente naturiste menite sa redea mainilor aspectul lor catifelat:

Citește și:

Crema cu ulei de avocado si miere pentru catifelarea mainilor

Ingrediente: -1 lingurita ulei de avocado
-1 lingurita ulei de migdale
-1 lingurita miere lichida
-100 ml apa de trandafiri
-1 lingurita glicerina
-1 lingurita otet din vin alb

Aceasta crema este o crema bogata in substante hidratante ce permite tratarea si reintinerirea chiar si a celor mai uscate maini, lasandu-le catifelate si netede. Amesteca intr-un vas uleiurile si mierea si lasa-le sa se incalzeasca usor pe aragaz, la un foc foarte mic. Atentie insa! Nu lasa vasul nesupravegheat caci uleiurile pot lua foc. Separat, intr-un alt vas, incalzeste (ca de soare) ingredientele ramase. Intr-un recipient care se inchide perfect amesteca bine ingredientele prin agitare, apoi inlatura capacul si lasa compozitia sa se raceasca. Aplica seara pe maini si las-o sa patrunda bine in piele.

Citește și:

Tratament cu suc de urzici pentru tratarea mainilor crapate

Daca ai uitat sa-ti iei manusile sau sa-ti protejezi mainile de frig, iar pielea mainilor tale a avut de suferit de pe urma imprudentei tale devenind rosie sau crapata, nu este prea tarziu sa-ti repari greseala. Unul din cele mai eficiente tratamente in aceste cazuri este zeama de urzici. Inmoaie mainile in zeama de urzici sau maseaza-le ferm cu alcool camforat. In cazul unor degeraturi puternice, aceste tratament pot fi insotite si de un tratament pe baza de vitamina A, B, D si PP, insa doar daca ai si recomandarea medicului.

Vizionare placuta


Kudika
10 Februarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.