Setari Cookie-uri

5 pasi eficienti pentru a scapa de celulita

Inestetica celulita supara din ce in ce mai multe persoane, afectand atat femei, cat si barbati. Cremele anticelulitice nu au efectele dorite? Nici alte tratemente cosmetice? Atunci cu siguranta ar trebui sa incepeti sa tratati si cauzele celulitei, parcurgand mai multi pasi eficienti pentru eliminarea cojii de potocala.

Inestetica celulita supara din ce in ce mai multe persoane, afectand atat femei, cat si barbati. Cremele anticelulitice nu au efectele dorite? Nici alte tratemente cosmetice? Atunci cu siguranta ar trebui sa incepeti sa tratati si cauzele celulitei, parcurgand mai multi pasi eficienti pentru eliminarea “cojii de potocala”.


celulita Ce este celulita?

Celulita se formeaza in stratul gras de sub piele. Existenta acestui strat adipos subcutanat este normala, iar deasupra ei se gaseste reteaua de fibre de colagen si fibre elasitce care sustin fermitatea pielii si printre care se gasesc vase de sange care hranesc celulele epidermeni. Atunci cand stratul de grasime subcutanat se umple cu toxine din alimentatie si grasimi excesive acest strat lipidic se mareste, iar celulele grase incep sa se sparga, urman apoi o inflamatie care are ca si consecinte distrugerea retelei de colagen. Se formeaza retele haotice intre stratul de grasime si epiderma, care trag straturile superficiale ale pielii, formand aspectul de “coaja de portocala”. Ulterior in stadiile mai avansate de celulita se formeaza noduli de tesut gras, ca in final sa se produce distructii masive de tesuturi si umplerea cu grasime care duce la aspectul ultimului stadiu al celulitei, stadiu ce implica si modificari serioase pentru sanatatea persoanei respective.

Citește și:

5 pasi eficienti pentru a scapa de celulita

Alimentatia
Prima masura pe care trebuie sa o luati atunci cand suferiti de celulita se refera la dieta. Legumele si fructele sunt inamicii principali impotriva inesteticei celulite. Deasemenea se recomanda consumul cu regularitate a cerealelor, lactatelor si a carnii de pui, peste sau curcan. Evitati carnea de porc, preparatele prajite, fast-food-ul, snacks-urile, dulciurile cu crema sau foietajele.

Sportul
Sportul imbunatateste circulatia la nivel subcutanat, ajuta la drenarea toxinelor din tesuturi, aduce un aport crescut de oxigen si stimuleaza refacerea tisulara, impiedicand prin aceste procese formarea celulitei. Un program de fitness este ideal; de asemenea se recomanda sa nu mai folositi liftul in nicio situatie, chiar daca vreti sa urcati mai multe etaje, sa mergeti in fiecare seara o jumatate de ora pe jos sau sa incercati ca ultima statie spre birou si spre casa sa o parcurgeti mergand rapid pe jos.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.