Setari Cookie-uri

5 masti naturale pentru par

Chiar daca o culoare a parului bine aleasa si o coafura potrivita pot face minuni, fara un par sanatos si frumos acestea isi pierd efectul. Frumusetea parului se intretine greu, mai ales cand parul este lung, devenind in timp fragil si necesitand tunderea periodica a varfurilor.

Se amesteca o banana pisata cu un kiwi pisat si zeama de la o portocala. Se adauga doua linguri de iaurt si un galbenus de ou si se amesteca pana se obtine un continut omogen. Se aplica masca pe par (nu conteaza daca este ud sau uscat), se intinde bine si se maseaza usor la radacina. Se lasa sa actioneze jumatate de ora, poi se spala parul cu sampon, balsam si apa din abundenta.

Spray de intretinere pentru par

Acest spray protejeaza parul impotriva degradarii, previne varfurile despicate si mentine sanatatea parului. Se obtine astfel: o sticla de ulei de ricin, doua linguri de ulei de masline, zeama de la o lamaie, jumatate de sticluta de vitamina A uleioasa, doua fiole de vitamina E (sau stoarceti 20 de capsule de vitamina E). Amestecul se pune intr-un recipient spray, de exemplu ramas de la un ulei de masaj, apoi se aplica doua-trei pufuri pe parul ud umediat dupa spalare. Se piaptana delicat parul si se evita uscarea cu foehnul.

Masca energizanta pentru par


Masca energizanta are la baza principii active din fructe. Se folosesc: un kiwi pisat cu tot cu suc, zeama de la o portocala, o jumatate de banana pisata, doua linguri cu lapte, un castravete (mediu) pisat cu tot cu suc si doua linguri de miere. Puteti adauga si doua felii de mango pisate. Masca se aplica pe par masand usor la radacina si se lasa sa actioneze timp de o ora. Se clateste apoi parul sau se spala cu sampon.

Sfat: Aplicati aceste masti inainte de culcare si clatiti doar cu apa parul, acoperiti-l cu un prosop si lasati-l astfel pana a doua zi dimineata, cand il spalati cu sampon si balsam. Astfel principiile active ramase pa par vor actiona pana dimineata.

Aceste masti sunt recomandate saptamanal.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Iulie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.