Setari Cookie-uri

5 masti revigorante pentru ingrijirea tenului tau

Tenul este sensibil si suporta agresiunea numerosilor factori: vant, frig sau caldura excesiva, praf, produsele pentru coafare, produsele de machiaj etc. Toti acesti factori actioneaza nociv asupra tenului, de aceea are nevoie de o ingrijire delicata, atenta, zilnica.

masca Tenul este sensibil si suporta agresiunea numerosilor factori: vant, frig sau caldura excesiva, praf, produsele pentru coafare, produsele de machiaj etc. Toti acesti factori actioneaza nociv asupra tenului, de aceea are nevoie de o ingrijire delicata, atenta, zilnica.

Ingredientele naturale sunt cele mai potrivite pentru ingrijirea intensa si delicata a tenului, de aceea va propunem cinci masti naturale pentru o ingrijire desavarsita, masti ce se pot prepara usor si acasa.

Masca hidratanta pentru ten uscat

Tenul uscat este adesea deshidratat si se infecteaza usor, ustura, devine hipersensibil, se descuameaza si ridurile apar mai frecvent. O masca hidratatnta pentru tenul uscat trebuie sa fie totodata si reparatorie, astfel se recomanda: se adauga intr-un recipient zeama de la o jumatate de lamaie, galbenusul de la un ou, o lingura de ulei de masline, o lingura de smantana si 10 picaturi de vitamina A uleioasa. Se amesteca pana se obtine un continut omogen, apoi se aplica masca pe fata in strat mai gros, lasand sa actioneze peste jumatate de ora, dupa care se clateste tenul doar cu apa. Este recomandat sa faceti aceasta masca inainte de culcare, de 1-2 ori pe saptamana.

Masca pentru ten normal

Tenul normal necesita intretinere si vitalizare. O masca de intretinere se face saptamanal si se prepara astfel: se amesteca intr-un vas un fruct zemos de sezon (potocala, piersica, pruna, capsune etc) cu o lingura de iaurt, un galbenus de ou, 10 picaturi de vitamina A uleioasa si o lingura de miere. Se amesteca bine si se aplica masca pe ten, lasand sa actioneze minim o jumtate de ora. Ulterior clatiti doar cu apa tenul. Masca o puteti refolosi numai a doua zi, daca o puneti intr-un recipient opac la frigider.

Masca cu argila pentru ten gras

Tenul gras necesita reglarea sebumului si inchiderea porilor care sunt adesea dilatati. Cea mai potrivita este o masca cu argila care se prepara astfel: intr-un vas se pune un galbenus de ou, zeama de la o lamaie, un kiwi pisat peste care se adauga argila (indiferent de tipul argilei, ideal este ca de la o luna la alta sa schimbati tipul argilei) putin cate putin si se amesteca continuu pana obtineti o pasta omogena. Se curata bine tenul cu apa si gel de fata cu pH special, apoi se aplica masca de argila, lasand-o sa actioneze o ora. Intre timp masca se poate usca, dar o tamponati cu un tifon inmuiat in apa. Clatiti doar cu apa tenul la final. Masca este recomandata seara, de doua ori pe saptamana.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Octombrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.