Setari Cookie-uri

6 Pasi pentru topirea celulitei

Celulita sau “coaja de portocala” cum mai este cunoscuta reprezinta de fapt rezultatul unor lungi procese nocive care au loc in organism, tradand in esenta perturbarea sanatatii, chiar daca cel mai deranjant “simptom” pe care il reclama persoana in cauza ar fi celulita.

Celulita sau “coaja de portocala” cum mai este cunoscuta reprezinta de fapt rezultatul unor lungi procese nocive care au loc in organism, tradand in esenta perturbarea sanatatii, chiar daca cel mai deranjant “simptom” pe care il reclama persoana in cauza ar fi celulita.

cum scapi de celulita Celulita reprezinta organizarea stratului de grasime subcutanat, care poate ajunge pana la inflamatia acestuia si evolutie catre noduli extrem de inestetici, reprezentand parctic o boala. Celulita se formeaza datrita variatiilor hormonale, alimentatiei neadecvate si dietelor, lipsei sportului, hidratarii insuficiente, stresului, lipsei odihnei, fumatului (afecteaza circulatia fina de sub piele) etc.

Datorita multiplilor factori care atrag si alte dezechilibre privind sanatatea, celulita se asociaza adesea cu: variatii ale greutatii, stare de oboseala, irascibilitate, insomnie, scaderea imunitatii, variatii ale poftei de mancare, consecinte ale fumatului.

6 pasi pentru a combate celulita

Hidratarea


Terapia cu apa este utila nu doar in lupta contra celulitei, cat si pentru persoanele cu pielea uscata sau aspra, care observa accentuarea ridurilor, care prezinta unghii si par friabile, care se confurnta cu perioade de cadere a parului, care au dureri de cap, care prezinta infectii urinare etc. De fapt toate aceste manifestari pot fi urmarea hidratarii insuficiente. Se recomanda sa beti chiar peste 2 litri de lichide pe zi, cu mentiunea ca lichidele admise sunt: apa plata, limonada, sucurile facute in casa din fructe si/sau legume, o ceasca de cafea (dar nu plicuri precum 3in1), ceaiurile, laptele (fara bauturi din comert, carbogazoase sau indulcite cu zahar, este recomandat sa le indulciti cu miere, inclusiv cafeaua). “Tearpia” cu apa va ajuta totodata in curele de slabire.

Dusuri puternice

Daca nu ati achizitionat inca unul, va sugeram dusurile care fac si masaj prin jetul puternic. Astfel la fiecare dus puteti beneficia de un masaj puternic al pielii care nu stimuleaza doar topirea celulitei, ci si circulatia subcutanata si drenajul subcutanat, astfel grasimile locale sunt mobilizate, metabolizate si eliminate, iar prin imbunatatirea circulatiei subcutanate veti obtine si un alt efect: peielea devine mai supla, mai ferma, mai tanara, aceasta pentru ca va primi mai multi nutrienti si oxigen odata cu cresterea fluxului sanguin subcutanat.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Noiembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.