Setari Cookie-uri

Fii o diva de Revelion - 5 masti naturiste pentru par

Culoarea parului si coafura pot schimba radical imaginea, pot aduce o nota de feminitate, eleganta ori tinerete, sobrietate sau veselie, accentueaza trasaturile frumoase, cum ar fi gatul, pometii, ochii, fruntea etc. Insa pentru reusita oricarei frizuri sau coafuri sanatatea parului este esentiala.

Culoarea parului si coafura pot schimba radical imaginea, pot aduce o nota de feminitate, eleganta ori tinerete, sobrietate sau veselie, accentueaza trasaturile frumoase, cum ar fi gatul, pometii, ochii, fruntea etc. Insa pentru reusita oricarei frizuri sau coafuri sanatatea parului este esentiala.

masti naturiste par Nici cea mai sofisticata aranjare a parului nu ar fi la fel de superba daca parul ar fi ars, rar, degradat sau ar prezenta matreata. Va propunem cinci masti naturale, usor de preparat acasa, pe care sa le folositi ori de cate ori considerati ca este nevoie, cu efecte rapide si de durata asupra parului, insa conditia de baza este perseverenta. Asa cum nu se face primavara doar cu o floare, ingrijirea parului trebuie sa fie permanenta.

Va propunem cateva sfaturi generale pentru frumusetea parului:

- Nu pieptanati parul cand este ud, este fragil si se poate rupe usor. In felul acesta va veti confrunta adesea cu firele rebele, acelea ramase mai scurte dupa rupturi sau care s-au regenerat dupa caderea parului;
- Daca gasiti, este ideal sa folositi o perie de par din par natural ( de porc, cal etc.). Aceasta descurca parul, insa nu il rupe, perii fiind moi.
- Nu utilizati produse cosmetice pe parul ud, acestea il degradeaza usor;
- Daca folositi produse cosmetice pentru par, nu ezitati sa il spalati zilnic si sa utilizati sampon. Ideea ca spalatul des al parului il ingrasa este un mit.

Masca de par regeneranta cu miere

Se foloseste zeama de urzica fiarta sau tinctura de urzici (nu mai mult de 10 picaturi). Se amesteca intr-un bol doua linguri de miere, trei linguri de zeama de urzici sau 10 picaturi de tinctura de urzici, galbenusul de la un ou, 5 picaturi de vitamina A uleioasa si o fiola (sau cinci capsule sparte) de vitamine E. Se amesteca bine pana se obtine un continut omogen si se aplica pe par, masand de la radacina, apoi pe toata lungimea parului. Acoperiti capul cu un prosop si lasati masca sa actioneze jumatate de ora. Clatiti apoi cu apa calda, iar daca simtiti nevoia, samponati parul si folositi balsam.

Masca pentru par uscat si degradat sau balsam natural pentru par

Se amesteca intr-un recipient spray (ramas de exemplu de la un ulei de masaj sau ulei de corp) o lingura de ulei de masline, doua linguri de ulei de ricin, zeama de la o jumatate de lamaie, o lingura de ulei de floarea soarelui, o jumatate de sticluta de vitamina A uleioasa si 5 fiole sau 20 de capsule sparet de vitamina E. Se amesteca bine pana se omogenizeaza contnutul si se aplica fie trei pufuri pentru intretinere, nu necesita clatire si se aplica pe parul ud, fie mai multe pufuri, pana se acopera intregul par. Daca folositi a doua metoda, aceasta reprezinta de fapt o masca de hidratare, se lasa compozitia sa actioneze 30 de minute, apoi se samponeaza parul si se foloseste balsam.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Decembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.