Setari Cookie-uri

Practic: Cum este sanatos sa ne epilam?

Pentru femei epilatul reprezinta o activitate destul de serioasa, constanta si totodata poate produce un real disconfort.

Epilarea cu ajutorul epilatorului

Desi smulge firul de par, totusi epilatorul nu foloseste temperatura ridicata, nu afecteaza stratul superficial al pielii si nici nu dilata porii. Prin miscarile capului de masaj creste vascularizatia subcutanata, favorizand hranirea pielii si mentinerea frumusetii acesteia si nu predispune la celulita.
Dezavantajele epilatorului tin in special de timp si durerea prelungita.

Unde putem folosi epilatorul?
Eilatorul poate incloui zonele care se epileaza cu ceara si este de asemenea recomandat pentru epilarea picioarelor.

Epilarea definitiva

Epilarea “definitiva” foloseste laserul, atacand radacina firului de par. Chiar daca o perioada cresterea parului este inhibata, nu va imaginati ca aceasta epilare este chiar definitiva, caci dupa un timp parul creste din nou. Se impune atentie fiindca nu se cunosc efectele la timp lung ale acestei metode, spre exemplu: iradiaza radacina firului, expune la modificari genetice? Poate avea efect cancerigen? Imbatraneste pielea?

Avantajele metodei sunt acelea ca epilarea, odata facuta, dureaza un timp indelungat.
Dezavantajele constau in costurile ridicate, durata lunga a metodei, posibile riscuri pentru sanatate.

Unde este indicata epliarea definitiva?
Epilarea definitiva poate fi folosita pentru eliminarea parului de pe fata, dar la fel de bine se poate folosi si ceara sau plasturii pentru epilare.

Crema epilatoare

Crema epilatoare contine substante destul de toxice, cu efect foarte rapid, in numai cateva minute degradeaza puternic firul de par. Aceste efecte nu pot fi limitate strict la firul de par, deci va fi influentata sanatatea pielii sau chiar cea generala pentru ca unele substante se absorb in corp. Alte dezavantale ale metodei sunt acelea ca nu permit o buna inlaturare a parului in urma epilarii.
Avantajele metodei sunt acelea ca dureaza putin si este usor de folosit.

Unde este recomandata epilarea cu crema?
Este recomandata acolo unde firul de par este foarte subtire, de exemplu la nivelul fetei. Poate fi insa inlocuita de epilarea cu ceara.

Ce facem cu parul de la nivelul alunitelor, sprancenelor, nasului sau chiar urechilor?
Parul de la nivelul sprancenelor se poate smulge cu penseta, insa daca cel de deasupra acestora este foarte des, se pot folosi plasturii adezivi. Parul de la nivelul nasului, alunitelor si sprancenelor nu se smulge, ci se tunde.

Folositi un tifon cu spirt dupa fiecare epilare prin smulgerea firului, apoi lasati pielea sa repire, nu folositi creme mai devreme de o ora, nici macar cele antiiritante. Acoperirea porilor cu crema predispune la iritatii si infectii. De asemenea epilarea la nivelul fetei se face seara, ci nu dimineata sau in timpul zilei cand iesiti afara si porii se umplu cu praf si alte particule nocive din aer.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Ianuarie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.