Setari Cookie-uri

Uleiul de migdale dulci, secretul frumusetii Cleopatrei

Uleiul de migdale dulci este folosit in cosmetica inca de pe vremea frumoasei egiptence Cleopatra. Astazi, este unul dintre cele mai populare uleiuri vegetale, emolient natural recomandat pentru orice tip de piele.

Acest ulei miraculos este perfect si pentru tratarea cearcanelor sau hidratarea buzelor.

Continutul ridicat de acizi linoleici si oleici fac uleiul de migdale dulci extrem de valoros in ingrijirea pielii. Atunci cand este continut in formulele cremelor de ingrijire a pielii sau este masat pe corp poate avea efecte precum imbunatatirea circulatiei limfei gratie masajului usor necesar pentru a fi absorbit in piele, redarea stralucirii pielii, emolierea intensa si profunda a pielii, scaderea iritatiilor si a inflamatiilor prezente pe piele, prevenirea vergeturilor, incetinirea procesului de imbatranire a tegumenului, netezirea ridurilor.

Trebuie sa fiti atente cu cantitatea de ulei de migdale pe care o aplicati pe ten. Ganditi-va ca el se va intinde si astfel turnati foarte putin in palma, intindeti-l pe piele si apoi, daca mai este nevoie, repetati aplicarea.

Citește și:

Ulei de migdale dulci pentru par

Uleiul de migdale poate fi folosit si pentru hidratarea si revigorarea parului facandu-l mai stralucitor, mai rezistend si prevenind caderea acestuia. Este suficient sa puneti cateva picaturi pe varful degetelor si sa va masati scalpul iar firul de par se va intari si va deveni mai puternic. Ajuta de asemenea la eliminarea matretii.

Alte intrebuintari

Uleiul de migdale dulci poate fi folosit si intern pe post de laxativ usor si noniritant, in calmarea tusei, pentru calmarea intoxicatiilor digestive, sarcina si alaptare, demineralizare, litiaza urinara, imunitate scazuta, convalescenta. Poate de asemenea ajuta la stimularea vederii si imbunatatirea memoriei.

Este bun ca ulei de masaj pentru cuticule si unghii.



Sursa: GarboCiteste si alte articole pe Garbo. Noi iti recomandam:
Cordyceps sinensis, ciuperca nepaleza
Cartoful - baza alimentatiei incasilor si a indienilor Aymara
Remedii naturiste pentru vindecarea tulburarilor menstruale

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Mai 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.