Setari Cookie-uri

Alimente care te predispun la acnee

Adolescentii si adultii tineri se plang de frecventa cosurilor, precum si de acnee. Acneea reprezinta o afectiune in care foliculii pilosi sunt infectati de microorganisme mai rezistente pe care sistemul imunitar le invinge greu si este nevoie de tratament medicamentos pentru a invinge acneea.

Adolescentii si adultii tineri se plang de frecventa cosurilor, precum si de acnee. Acneea reprezinta o afectiune in care foliculii pilosi sunt infectati de microorganisme mai rezistente pe care sistemul imunitar le inlatura greu si este nevoie de tratament medicamentos pentru a invinge acneea.


alimente care te predispun la acnee Cauzele care duc la aparitia cosurilor si acneei sunt multiple:

- Contaminarea prin atingere sau folosirea prsoapelor sau produselor de igiena la comun;

- O scadere a imunitatii generale;

- Dezechilibre hormonale, in special ale hormonilor sexuali, de aceea acneea este frecventa la adolescenti;

- “stoarcerea” cosurilor, ceea ce permite intrarea bacteriilor din focar in sangele din reteaua subcutanata, astfel se transmit si la alti foliculi pilosi;

- Praful si transpiratia care incarca si infecteaza porii;

- Curatarea excesiva a tenului, in special abraziunea excesiva;

- Stresul;

- Consumul insuficient de lichide;

- Folosirea produselor cosmetice inadecvate pentru ten sau a produselor de par (care ajung si la nivelul tenului);

- Alimentatia inadecvata, bogata in grasimi, dar saraca in vitamine si minerale.


Pielea are nevoie de vitamine si minerale pentru a-si mentine sanatatea si imunitatea. Stiati ca ultimul organ caruia ii sunt cedati nutrientii care au mai ramas in sange este reprezentat de piele? De aceea o nutritie echilibrata trebuie sa contina multe vitamine si minerale si mai putine grasimi.

Alimente care te predispun la acnee


Dulciurile



Dulciurile din comert, prajiturile, biscuitii – toate produsele care au un continut ridicat in zaharuri va predispune la acnee sau la accentuarea acesteia. Aceste produse “biciuiesc” pancreasul si totodata cresc glicemia, iar bacteriile se hranesc din abundenta cu glucoza, astfel focarele de infectie in acnee sunt intretinute.

Alimentele grase



Alimentele grase precum preparatele fast-food, cremele, preparatele din carne de porc, mezelurile, untul, smantana, cremele de prajituri sau de ciocolata – toate aceste alimente contin grasimi saturate daunatoare organismului.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Mai 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.