Setari Cookie-uri

Beneficiile medicinale ale Luminitei de Seara

Luminita de seara sau primula este o planta originara din America de Nord, raspandita insa si in Europa. In regiunea noastra ea creste pe soluri nisipoase, talazuri, malurile raurilor si in carierele de piatra.

- ajuta in diabet

- previne aparitia ridurilor

- incetineste procesul de imbatranire

- grabeste vindecarea bolilor febrile

Eficacitatea uleiului esential de luminita

Jill Belch a efectuat un experiment la Universitatea din Glasgow pe un lot de 52 de bolnavi de artrita reumatoida. 17 au primit ulei de primula, 17 o combinatie intre ulei de primula si ulei de peste, iar 18 placebo. 83% dintre pacientii primei grupe au simtit ca durerile s-au ameliorat considerabil. 95% dintre pacientii celei de-a doua grupe au avut aceleasi rezultate. In ultimul lot au fost doar 34%. Efectele pozitive s-au facut remarcate la 2 – 4 luni de la inceputul tratamentului.

Eficacitatea uleiului de luminita s-a dovedit si in cazul durerilor si neplacerilor asociate ciclului menstrual, tot intr-un studiu. Lotul inclus in experiment a fost de 70 de femei din Marea Britanie. In urma studiului s-a demonstrat faptul ca prin administrarea zilnica a sase capsule de ulei de primula in trei prize, 67% dintre ele au scapat total de simptomele neplacute, 22% au inregistrat ameliorari considerabile, iar doar 11% nu au remarcat niciun efect.

Citește și:

Foto main: Heidi Bakk-Hansen

Foto front: Jonathan Hover


Sursa: Garbo.roCiteste si alte articole pe Garbo. Noi iti recomandam:
Baile de plante – un nesecat izvor de sanatate
Remedii naturale pentru tratarea constipatiei
Arborele pagodelor: Ginkgo Biloba

Vizionare placuta


Kudika
26 Mai 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.