Jojoba, supranumita si “aurul desertului” este o planta care creste in zone aride si a fost utilizata inca din antichitate pentru efectele sale deosebite. Astazi uleiul de jojoba este unul dintre cele mai folosite ingrediente in cosmetica.

ulei de jojobaProprietatile deosebite ale uleiului de jojoba il fac util in ingrijirea zilnica, fiind bogat in antioxidanti si vitamine, in special vitamina E. Uleiul de jojoba este singurul ulei recomandat si tenului gras si are proprietati asemanatoare sebumului uman, ceea ce ii confera o toleranta exceptionala din partea pielii noastre.


10 Beneficii pentru frumusete ale uleiului de jojoba

Uleiul de jojoba este mai degraba o ceara lichida care prezinta urmatoarele beneficii si intrebuintari in frumusete:

- uleiul de jojoba poate fi utilizat pentru hidratarea corpului. Il puteti folosi ca atare, turnandu-l intr-un recipint spray (de exemplu unul ramas de la balsam sau ulei de masaj) si puverizandu-l apoi pe corp, masand usor.

- uleiul de jojoba nu lasa un film gras la nivelul pielii si nici nu incarca pielea, fiind in totalitate absorbit datorita asemanarii structurii acestuia cu sebumul uman;

- uleiul de jojoba este singurul ulei recomandat si pentru tenul gras, regland secretia de sebum. Uleiul de jojoba poate fi utilizat pentru toate tipurile de ten tocmai datorita proprietatilor sale reglatoare;

- uleiul de jojoba poate fi utilizat in ingrijirea naturala a parului. Puteti folosi uleiul de jojoba alaturi de uleiul de ricin pentru a obtine efecte maxime. Puteti pulveriza pe par uleiul de jojoba in loc sa folositi balsam. De asemenea o masca cu ulei de jojoba hidrateaza parul, reface parul degeneral si reduce caderea parului;

Citeste si:

- uleiul de jojoba intareste unghiile. Puteti sa folositi ulei de jojoba atat pentru unghii cat si pentru cuticule, masand de doua ori pe saptamana unghiile neojate.

- uleiul de jojoba poate fi folosit ca demachiand sau ca si calmant si tonic pentru fata dupa demachiere;

- uleiul de ojoba reface aspectul sanatos al tenului si reduce ridurile;

- uleiul de jojoba poate fi folosit cu succes in tratarea calcaielor crapate sau uscate, reprezentand unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru frumusetea picioarelor. Uleiul de jojoba prezinta si proprietati antimicrobiene, astfel va protejeaza impotriva ciupercii picioarelor.

- uleiul de jojoba calmeaza pielea sensibila.

- puteti face masaj usor cu ulei de jojoba atunci cand doriti sa atenuati simptomele arsurilor solare.

Este recomandat sa utilizati ulei de jojoba extravirgin.

Citeste zilnic articole sanatoase pentru o viata fericita!
Urmareste-ne si pe Facebook :)
Suntem peste 40.000 de oameni fericiti si sanatosi.
Intra si tu in comunitatea noastra!
Iti plac articolele noastre despre sanatate si diete?
Urmareste-ne si pe Facebook!
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Google Twitter

Aboneaza-te la Kudika sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului 10 Beneficii pentru frumusete ale uleiului de jojoba.

Vrei sa primesti zilnic informatii despre sanatate, tratamente naturiste si diete? Urmareste-ne pe Facebook!