Setari Cookie-uri

Uimitor: Grasimea care te slabeste

“Grasimea care te slabeste” reprezinta o extraordinara descoperire prin faptul ca poate fi obtinuta si la omul adult. Aceasta “grasime” care are efect opus grasimii albe poate arde o cantitate foarte mare de calorii, pe care le transforma in caldura.

"Grasimea care te slabeste" reprezinta o extraordinara descoperire prin faptul ca poate fi obtinuta si la omul adult. Aceasta “grasime” care are efect opus grasimii albe poate arde o cantitate foarte mare de calorii, pe care le transforma in caldura.

grasime bruna

Ce este grasimea bruna?

Grasimea care are proprietati de slabire este de fapt grasimea bruna. Aceasta grasime bruna se gaseste in tesutul gras (grasos) brun. Este o grasime fiziologica pe care si corpul omului o sintetizeaza si o foloseste in primele luni de viata.


Astfel, bebelusul prezinta la nastere si acest tip de grasime bruna, alaturi de grasimea alba – grasimea obisnuita pe care dorim marea majoritate dintre noi sa o eliminam.


Asadar, omul prezinta la nastere atat grasime alba, cat si grasime bruna. Aceasta din urma, grasimea bruna, are rolul principal de a treansforma caloriile in caldura, practic acest tesut gras brun “incalzeste” corpul. Copilul mic prezinta grasime bruna tocmai pentru ca mecanismele lui de a mentine constanta temperatura corpului nu sunt inca dezvoltate. Astfel bebelusul se foloseste de grasimea bruna pentru a obtine caldura.


La varsta adulta acest tesut gras brun nu mai este functional, el fiind atrofiat inca din primul an de viata.


Studiile de specialitate au demonstrat cu decenii in urma ca totusi exista rase umane unde grasimea bruna se mentine activa de-a lungul vietii, fiind prezenta si in organismul uman adult. Este vorma despre rasa nordica, despre eschimosi cum ii cunoastem noi.

Citește și:

Ce mai poti sti despre grasimea bruna?

grasime bruna

Probabil la unele intrebari v-am raspuns in randurile de mai sus. Iata ce mai prezinta particular grasimea bruna:

  • Grasimea bruna are aceasta culoare datorita numarului foarte mare de mitocondrii pe care il detine. Mitocondriile reprezinta “uzina energetica” a unei celule si ele sunt responsabile de numarul mare de calorii pe care grasimea bruna il arde;

Vizionare placuta


Kudika
27 Septembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.