Setari Cookie-uri

Cititi aici raspunsurile intrebarilor din articolul: Despre negi sau veruci

Negii sunt produsi de un virus(HPV) care infecteaza celulele din stratul superficial al pielii. Riscul de infectie este mai mare pe zonele in care exista mici rani sau zgarieturi. Negii( verucile) se iau prin contact direct cu o leziune sau indirect de pe o suprafata(podea, lama de ras, prosop) care a venit in contact cu o leziune.

Healthy.ro impreuna cu Regina Maria - Reteaua privata de sanatate v-a propus sa discutam deschis despre negi (veruci) in articolul "Despre negi sau veruci - Specialistii ne raspund". Dr. Rodica Negreanu, Medic Specialist Dermatologie REGINA MARIA, autoarea articolului, a pregatit deja raspunsurile la intrebarile dumneavoastra postate in rubrica de "comentarii" din subsolul articolului.

intrebari si raspunsuri despre negi sau veruci

Intrebari despre negi (veruci)? Iata raspunsurile
Veruca plantara: valy_enake A fost operata si s-a vindecat foarte greu, in aprox. 2 luni. De ce? Este posibil sa apara in alt loc sau tot acolo? Virusul HPV este raspunzator de aceste veruci? De-a lungul timpului, daca imunitatea organismului creste putem scapa de acest virus? Multumesc.

Raspuns Dr. Rodica Negreanu: Draga Vali, verucile plantare se dezvolta spre profunzime si dupa indepartarea leziunii ramane o rana profunda, care se vindeca greu, mai ales daca este pe o zona de presiune. Verucile plantare sunt provocate de anumite tipuri de HPV (in special tipul 1). Chiar si fara tratament, la un moment dat (dupa cateva luni sau cativa ani) pielea invata sa se apere si negii dispar. In cazul persoanelor care iau medicamente imunosupresoare verucile, apar si recidiveaza indiferent cat de agresiv este tratamentul acestora, tocmai pentru ca sistemul imun are rol in obtinerea vindecarii.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.