Setari Cookie-uri

Remedii naturiste antice: Miere pentru frumusete si sanatate

Mierea este cunoscuta inca din antichitate pentru beneficiile sale miraculoare asupra trupului si sufletului, fiind utilizata atat intratamente externe cat si interne. Mierea este recunoascuta pentru beneficiile sale medicinale si cosmetice.

Mierea este cunoscuta inca din antichitate pentru beneficiile sale miraculoare asupra trupului si sufletului, fiind utilizata atat in tratamente externe cat si interne. Mierea este recunoascuta pentru beneficiile sale medicinale si cosmetice.

tratamente naturiste cu miere

Tratamente naturiste cu miere


Sti ca multe din mastile naturiste sunt greu de facut in casa, in special cele care ar trebui aplicate saptamanal sau ai des. De aceea am ales in articolul curent tratamente naturiste pentru frumusete usor de obtinut, de aplicat si de pastrat.


Masca de ten energizanta cu miere



masca de ten cu miere

Se recomanda sa amestecati intr-un castron mic o lingura de miere, o lingura de iaurt (normal), o felie de ananas sau doua felii de portocala pisate. Se amesteca bine pana se obtine o solutie omogena. Fata se curatata bine cu sapun de fata (dermatologic, care nu usuca) si un buretel plasa. Apoi se tamponeaza fata cu un disc sau vata imbibata in vitaina A uleioasa (se procura de la farmacie). Se lasa 10 minute vitaina A sa actioneze, apoi se aplica masca si se lasa 15-30 de minute pe ten. Se clateste tenul foarte bine doar cu apa. Puteti utiliza aceasta masca de doua ori pe saptamana.


Masca de par revigoranta cu miere



Se amesteca intr-un castron doua linguri de ulei de masline, zeama de la o jumatate de lamaie, un sfert de sticluta de vitamina A uleioasa, doua linguri de miere. Se amesteca bine si se aplica pe parul pieptanat.Se maseaza parul si se lasa masca sa actioneze o ora. Se spala apoi parul cu sampon si balsam. Masca de aplica o data pe saptamana.

Spumant de baie cu miere si lavanda



Se amesteca urmatoarele ingrediente: cinci linguri rase de miere, o lingura de coaja de lamaie proaspat rasa, doua linguri de ulei de masline extravirgin, 50 de picaturi de ulei esential de lavanda (se gaseste in supermarketuri), o ceasca de spumant sau gel de dus fara miros. Se amesteca bine si se foloseste ca spumant de baie. Puteti inlocui uleiul esential de lavanda cu orice alt ulei esential preferat.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.