Setari Cookie-uri

Top 5 Alimente anticelulitice: Scapa de coaja de portocala

Celulita de da batai de cap si devine foarte suparatoare vara cand ne dorim sa aratam excelent in rochitele vaporoase si in costumul de baie. Insa cum sa scapam de celulita?

Celulita se manifesta prin ingrosarea stratului subcutanat de grasime. Pielea este “ancorata” de muschii subiacenti prin niste tracturi care sunt tensionate atunci cand stratul gras subcutanat creste, de aceea apare aspectul de coaja de portocala.

Exista mai multe stadii de evolutie a celulitei. Mai mult decat atat, celulita asociaza frecvent si alte “manifestari neplacute” cum ar fi varicele, firisoarele rosii de vase sparte etc.

alimente anticelulita

Cum scapam de celulita?

Totul porneste de la stilul de viata: alimentatie, exercitiu fizic, somn si de aici urmarile acestor conduite cum ar fi echilibrul endocrin, statusul ponderal si asa mai departe.

Alimente pro celulita

Fiecare alegere alimentara poate fi buna sau rea pentru sanatatea si frumusetea noastra. De aceea este indicat sa cititi eticheta produselor pe care le cumparati si sa evitati:

Citește și:
  • produsele cu grasimi saturate in exces: mezeluri, creme, prafuri pentru creme/frisca, chetchup, mustar cu grasim saturate, ciocolata cu grasmi saturate, unele uleiuri procesate, foietaje si alte preparate de cofetarie, conserve, margarina cu grasimi saturate, preparate prajite etc.
  • Produse care contin E-uri
  • Produse care contin conservanti etc.

Cel mai sanatos ste sa cumparati alimente proaspete si sa le gatiti acasa, cu condimente naturale.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
11 Iulie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.