Setari Cookie-uri

10 Curiozitati fascinate despre SANI

Sanii femeii au ramas ca simbol al feminitatii, senzualitatii si maternitatii, reprezentand inca din cele mai vechi timpuri un real interes pentru barbati si totodata o zona a corpului deosebit de sensibila pentru femei.

Va propunem sa ne delectam in articolul curent cu cele mai interesante si pe alocuri bizare curiozitati despre sani.

sani curiozitati

10 Curiozitati despre sani

Sanii – slabesc si ei

Glanda mamara are o dimensiune medie, cel mult cat un pumn, insa sanii voluminosi contin si tesut gras. Atunci cand slabim, mai ales cand slabim brusc, sanii isi pierd si ei din volum pentru ca... si sanii slabesc.

Sanul stang este statistic mai mare decat sanul drept

Sanii nu sunt egali intre ei, asa cum nu exista simetrie perfecta intre jumatatea stanga si cea dreapta a corpului nostru. Insa statisticile arata ca sanul stang este in general mai mare decat cel drept si ca sunt rare femeile la care sanul drept este cel mai voluminos. De ce oare?

sani curiozitati

Este normal sa ai par pe sani

Parul din jurul mamelonului si “puful” – acel par mic, des si foarte subtire – este normal sa existe la suprafata pielii intregului corp, mai putin in palme, in talpa, mameloane si pe mucoase. Asadar si sanul este acoperit cu par, mamelonul insa NU.

Citește și:

Odata cu inaintarea in varsta firele de par din diverse regiuni ale corpului pot deveni mai viguroase, asa se explica de ce unele femei acuza ca au inceput sa aiba par pe sani. Acest par poate sa apara si mai devreme, de la pubertate.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
28 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.