Setari Cookie-uri

Tratamente naturiste exfoliante pentu tenul tau

Cand vine vorba de frumusete, cele mai blande si eficiente tratamente sunt cele naturale. Ingredientele pure si deloc toxice ale remediilor naturiste prezinta efecte de intinerire si revigorare a pielii, tenului, parului si unghiilor.

Intr-o ceasca amestecati malaiul cu uleiul de masline extravirgin. Apoi cu un tifon aplicati amestecul pe fata si masati energic, in special in zona “T”. Nu ocoliti buzele, si ele au nevoie de exfoliere. Conturul ochilor necesita o atentie deosebita, o efoliere fina previne aparitia ridurilor.

tratamente naturiste exfoliere ten

Tratament exfoliant cu argila pentru tenul sensibil

Argila exfoliaza fin, fiind ideala pentru tenul sensibil, alergic sau acneic. Puteti utiliza orice tip de argila.

Curatati riguros tenul. Intr-un recipient amestecati o lingura rasa de praf de argila, peste care puneti 5 picaturi de ulei de masline extravirgin, 10 picaturi de vitamina A uleioasa, apoi iaurt pana obtineti o pasta. Cu ajutorul unui tifon aplicati masca pe ten masand energic timp de cateva minute.

Clatiti apoi tenul cu apa din abundenta.

tratamente naturiste exfoliere ten

Exfoliant cu sare de mare pentru tenul gras

Este recomandata sarea de mare neiodata pe care o puteti pisa daca granulele sunt prea mari.

Citește și:

Curatati intens tenul si inmuiati bine porii (folosind fie un prosop fierbinte, fie celebra tehnica de a sta cu fata deasupra unui vas cu apa fierbinte). Cand tenul este moale si porii dilatati, aplicati pe fata in strat subtire ulei de masline si asteptati 2 minute pentru a actiona. Cu ajutorul unui tifon aplicati sarea si masati energic tenul timp de 3-5 minute, insistand in zona “T”.

Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
5 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.