Setari Cookie-uri

Caderea parului - 8 tratamente naturiste cu efect regenerator

Carenta unor nutrienti, stresul si unele afectiuni pot duce la caderea parului. Va recomandam cateva tratamente naturiste fortifiante si regenerante pentru par.

1 Siliciu

Siliciul este un mineral important pentru sanatatea parului. El ajuta la mentinerea elasticitatii si rezistentei la rupere a firului de par. Anumite studii au evidentiat legatura dintre suplimentarea dietei cu siliciu, timp de cateva luni si scaderea procesului de cadere a parului.

Surse alimentare de siliciu: cereale integrale (indeosebi ovaz), coaja fructelor (pere,gutui,mere), banane, usturoi, polen, legume (varza, ceapa verde).

caderea parului tratamente naturiste

2 Coada-calului

Coada-calului este o planta cu proprietati benefice pentru par, probabil prin continutul sau
impresionant de siliciu.

Capsulele cu extract de coada-calului sau cura cu ceai de coada-calului sunt adjuvante pentru tratarea caderii excesive a parului.

O alternativa pentru capsule este pulberea de coada-calului, obtinuta prin macinare, din planta uscata, (pulberea se depoziteaza in borcane inchise la culoare). Se iau 3 lingurite/zi de pulbere, in cure de 1-2 luni.
Infuzia combinata de coada-calului se foloseste si extern, pentru ultima clatire a parului dupa spalare.
Coada-calului are si un efect reglator asupra secretiei de sebum.

Citește și:

3 Tratament cu ou, ricin si vitamina A

Urmatoarul tratament este foarte util pentru combaterea caderii parului si intarirea radacinii firului de par. Se foloseste un amestec din urmatoarele ingrediene:
• 1-2 galbenusuri de ou
• 2-3 linguri ulei de ricin
• cateva picaturi de vitamina A uleioasa

Aceasta compozitie se aplica de la radacina pana la varful podoabei capilare, apoi se acopera capul cu o punga de plastic, 30-60 de minute. Parul se spala cu sampon+galbenus de ou, se limpezeste cu ceai din frunze de nuc, mesteacan, urzica sau musetel si se usuca natural.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
13 Iunie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.