Setari Cookie-uri

UIMITOR: Ce patesti daca porti BLUGI STRAMTI

Blugii stramti sunt astazi de baza pentru tinuta de zi cu zi. Dar cine stie la ce pericole se expune daca ii poarta?

Purtarea pantalonilor stramti creste riscul de varice gambiere

Ingreunarea curculatiei sanguine provoaca acumularea sangelui la nivelul gambelor. Venele se dilata, apoi mecanismul valvular nu mai functioneaza corespunzator, formandu-se astfel varicele.

Pantalonii stramti afecteaza nervii

Purtarea pantalonilor stramti pe o perioada indelungata poate duce la afectarea nervilor, aceasta situatie manifestanduse prin senzatia de “amortire” la nivelul picioarelor. Persoana in cauza simte furnicaturi puternice si isi poate mobiliza cu greu piciorul pana la disparitia simptomelor. Pozitia picioarelor pe scaun poate accelera nevralgia, astfel ca persoanele care stau picior peste picior acuza mai des senzatiile de amortire. Obezitatea intensifica de asemenea simptomele afectarii nervilor.

Citește și:

pericole sanatate blugi stramti

dailymail.co.uk scoate in evidenta un studiu care atesta afectarea nervilor in cazul purtarii pantalonilor stramti pe o perioada mai lunga de timp.

Purtarea pantalonilor stramti de catre barbati conduce la infertilitate

Medicii sustin ca pantalonii stramti cresc riscul de infertilitate la barbati, insa nu s-a dovedit si o crestere a riscului de dezvoltare a cancerului testicular, asa cum s-a banuit o lunga perioada de timp.

Purtarea pantalonilor stramti duce la aparitia meralgiei parestezice

In partea laterala a copaselor se afla nervii femurali cutantai, iar compresia acestora prin imbracaminte stramta determina o durere in zona coapselor, durere ce poate iradia si la nivelul bazinului, dand o puternica senzatie de disconfort. Aceasta situatie descrie ceea ce medical numim meralgie parestezica, o afectare a acestor nervi.

Citește și:

Foto: blugi skinny @Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
6 Decembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.