Setari Cookie-uri

3 Tratamente naturiste HOMEMADE care te scapa de MATREATA

Matreata reprezinta o tulburare a scalpului care poate sa apara indiferent de tipul pielii, aducand cu sine si alte simptome pe langa deranjul inestetic, cum ar fi mancarimile la nivelul scalpului, mirosul neplacut al parului etc.

Matreata: apare cand scalpul e prea uscat sau prea gras?

Matreata reprezinta o descuamare excesiva a celulelor de la nivelul pielii capului. Pielea se descuameaza in mod normal in permanenta, astfel isi reinnoieste straturile superficiale de celule, insa descuamarea normala nu este simptomatica si nici vizibila. In cazul matretii, aceasta descuamare se produce abuziv, de aceea apar acele mici “cojite” (scuame) albe, mai mult sau mai putin aderente la firul de par.

tratamente naturiste anti matreata

Exista doua tipuri de afectare:

  • matreata uscata, care se manifesta in special vara, cu cojite mici, mai putin aderente si apartine scalpului uscat si
  • matreata seboreica, ce se manifesta in special iarna, dar si in restul anului, scalpul suferind de dermatita seboreica. Cojitele sunt mai mari, aderente la firul de par, iar parul se ingrasa repede si prezinta un miros neplacut. Adesea acest tip de matreata este insotita de iritatii si scalp sensibil.

Citeste si: 5 Tratamente naturiste pentru matreata

Citește și:

Care sunt cauzele aparitiei matretii?

Persoanele care sufera de dermatita seboreica pot avea matreata, iar prin tratamentul dermatitei dispare si matreata. Exista si alte cauze ale matretii:

  • tulburari ale hidratarii pielii;
  • infectii ale scalpului, in special infectii fungice (infectii cu ciuperci, de exemplu Pityrosporum ovale, sau microorganisme precum Malassezia globosa – acestea din urma existand in mod normal la nivelul scalpului, dar in anumite conditii se pot inmulti excesiv, ducand la aparitia matretii).
  • Reactii alergice la produsele de ingrijire a parului;
  • Regim alimentar nesanatos;
  • Tulburari hormonale etc.

tratamente naturiste pentru matreata

Tratamente naturiste pentru a scapa de matreata

Masca antimatreata cu iaurt, miere si lamaie

Aceasta masca este indicata celor care au scalp uscat si matreata. Amestecati intr-un bol doua linguri de iaurt, doua lingurite de miere si o lingurita de zeama de lamaie. Folositi un iaurt gras sau iaurt natural, preparat in casa.

Citește și:

Foto: par ingrijit si masca pentru par - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
7 Octombrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.