Setari Cookie-uri

5 Metode care te ajuta sa scapi de celulita

Daca vezi mici gropite in jurul fundului si a coapselor, felicitari! Bun venit in grupul femeilor perfect sanatoase; aproape 90% dintre reprezentantele sexului frumos AU CELULITA.

Potrivit specialistilor, 9 din 10 femei sufera de aceasta dereglare a tesutului adipos.

Ce este celulita?

Celulita, intalnita si sub numele de „aspect de coaja de portocala” reprezinta o anomalie a tesutului gras subcutanat; acesta acumuleaza grasime, care poate distruge colagenul, in stadiile avansate provocand chiar si inflamari in zonele respective.

Cum apare?

In momentul in care fluxul de sange incetineste, straturile de colagen se separa, permitand grasimii sa vina la suprafata pielii. Astfel se creeaza acel efect de coaja de portocala, destul de inestetic si urat de majoritatea femeilor. De cele mai multe ori, celulita se intalneste in zone precum coapse, fund si abdomen.

Cele mai intalnite motive pentru care apare celulita sunt: schimbarile hormonale, dieta nepotrivita, stil de viata nesanatos, varsta sau material genetic. In timp ce fiecare dintre acesti factori poate juca un rol in formarea celulitei, exista un numitor comun pentru ei: acumularea de toxicitate in corp.

Citește și:

Cum scapi de celulita?

1. Consuma cat mai multe fructe si legume

Cu cat mananci mai sanatos, cu atat organismul tau este mai sanatos. Trebuie sa elimini toxinele din corp, iar una dintre cele mai bune si eficiente metode pentru asta este schimbarea stilului alimentar.

Incearca sa consumi alimente alcaline; toate fructele si legumele proaspete sunt alcaline. Alimentele bogate in nutrienti si vitamine te ajuta sa elimini toxinele, oferindu-ti in acelasi timp energie.

Cheia este sa cresti treptat consumul de produse proaspete si ecologice. Pasii marunti in aceasta tranzitie sunt esentiali deoarece ajuta la magnetizarea volumului de toxine pe care corpul il poate elimina.

2. Hidrateaza cat mai mult

Consuma cat mai multe lichide. Apa este esentiala pentru viata si, de asemenea, este un aliat foarte bun pentru a reduce si (in unele cazuri) a preveni celulita. Bea cat mai multa apa pura sau apa cu arome NATURALE (pune la infuzat felii de lamai sau orice alte alimente – castraveti, zmeura, portocale – peste noapte si consuma apa dimineata).

Citește și:

De stiut! Un pahar mare de apa pe stomacul gol face minuni nu doar pentru celulita, ci si pentru stomac si intestine.

3. Mergi regulat la sala

Exercitiile fizice nu doar ca te ajuta sa te mentii in forma sau sa iti modelezi corpul, insa iti sunt si un prieten de nadeje impotriva celulitei. Este cunoscut faptul ca sportul imbunatateste circulatia la nivel subcutanat, ajutand la disparitia celulitei si, in acelasi timp, stimuland refacerea tisulara.

Cand vorbim de celulita, ne gandim la un aspect neplacut al pielii. Dar, dincolo de ceea ce se vede la suprafata, ceea ce este mult mai important este ce se intampla la nivel de musculatura. Exista un deficit de masa musculara si un aport crescut de grasime si toxine acumulate in organism. Toate aceste probleme ies la suprafata prin celulita.

Intreaga textura a pielii se imbunatateste prin sport, nu numai acele zone cu celulita. Daca faci sport regulat, vei observa ca se netezeste pielea. Conteaza foarte mult sa te hidratezi foarte bine si sa faci exercitii focusate pe anumite zone (celulita de pe coapse, de pe abdomen sau chiar de pe brate). O alimentatie corecta este importanta.

Citește și:

Chiar si curele de detoxifiere sunt utile. Pentru persoanele care consuma frecvent fast food, prajeli, grasimi, este normal ca inainte de toate sa se faca o detoxifiere si abia apoi sa se porneasca un program personalizat de fitness, combinat cu aerobic si spinning astfel incat sa se lucreze cat mai intens pe acele zone deficitare. ” – declara Roxana Manac, instructor si manager la Ladies Wellness.

Exercitii precum Pilates, Yoga, step sau spinning sunt foarte bune pentru reducerea celulitei.

De asemenea, iti recomand sa mergi mai mult pe jos. Incearca sa faci in fiecare zi miscare; jumatate de ora de mers pe jos face minuni pentru corpul nostru.

4. Tratamente cosmetice

Stimularea sistemului limfatic prin periaj sau masaj ajuta ca toxinele sa ajunga in canalele de eliminare. Poti peria zona cu „probleme”, masand bine, prin miscari circulare timp de cateva minute, de 2 – 3 ori pe saptamana. In locul produselor cosmetice, iti recomand sa faci un scrub din miere, iaurt si tarate sau cafea.

Citește și:

Cel mai bine este sa incepeti aceste tratamente cu un masaj/periaj de un minut, apoi poti creste durata in functie de sensibilitatea pielii.

5. Evita alimentele care pot inrautati celulita

Consumul anumitor alimente pot influenta cresterea greutatii si retinerea detentiei de apa. De aceea este indicat sa eviti consumul unor produse precum:
- Alimentele prajite: cartofii prajiti, puiul prajit, sosurile de orice fel, ceapa calita;
- Snack-urile ambalate: chips-uri, porumb, foietaje, covriji;
- Patiserie;
- Alimentele bogate in sare: supa la conserve, mancaruri procesare, sosuri;
- Alimente bogate in zahar: bomboane, produse de patiserie, sucuri; ciocolata si alte dulciuri;
- Alcool.

foto: shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
18 Noiembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.