Setari Cookie-uri

Este INCREDIBIL: Faci ASTA si parul tau va creste foarte repede

Viteaza de crestere a parului depinde de foarte multi factori, dintre care unii nu pot fi modificati, insa altii da. Iata ce ar trebui sa faci pentru a accelera cresterea parului.

Alimentatia bogata in vitamine, sportul, ingrijirea corecta a parului, somnul adecvat sunt doar cativa factori care ifluenteaza pozitiv cresterea parului.

Unele boli sau tulburari pot de asemenea sa perturbe, printre altele, cresterea parului. De exemplu hipertiroidia accelereaza cresterea parului, pe cand hipotiroidia o incetineste. Unele afectiuni cardiace, hepatice, renale, dar si boli cronice pot incetini cresterea parului. De aceea este indicat sa faceti analizele de rutina, cele anuale, pentru a inlatura o cauza medicala a incetinirii cresterii parului.

Ce trebuie sa faci ca sa iti creasca parul repede

Daca doriti un par lung si sanatos, care creste si se regenereaza repede, atunci ar trebui sa luati aminte si chiar sa puneti in practica sfaturile de mai jos. Parul ajunge sa creasca cu peste 1 cm/luna.

cum sa accelerez cresterea parului, cum sa imi creasca parul mai repede

Dieta care accelereaza cresterea parului

Stiati ca pielea este ultimul organ unde sunt cedate vitaminele si mineralele din organism? Daca aveti un aport scazut de minerale si vitamine, acestea nu mai ajung in piele si nici la unghii sau la par. Pentru a va asigura un aport suficient de vitamine si minerale este indicat sa mancati in fiecare zi cel putin 3 legume crude (indicat a fi diferite), un fruct si o lingurita de seminte crude. Fie consumati o salata in care adaugati seminte (caci sezonul salatelor tocmai a inceput), fie alegeti sa folositi ingredientele in alt mod. In tot cazul, efectele alimentatiei vor fi vizibile in mai putin de o luna.

Citește și:

Sportul – necesar

Fie alegeti sa faceti o plimbare de 30 de minute in fiecare zi, fie un program de sport acasa sau la sala. Sportul pune sangele in miscare, detoxifica intens, elimina stresul si scade riscul de aparitie a bolilor. O buna vascularizatie inseamna si o buna hranire a pielii si deci si a anexelor acesteia: unghiile si parul. Persoanele care fac sport in mod regulat rar se plang de probleme cu parul.

Foloseste produse de ingrijire pe baza de ulei

Indiferent daca aveti par gras sau nu, uleiurile hranesc intens pielea si firul de par, dar mai ales radacina, lasand la suprafata scalpului un film protector. Dupa folosirea acestor masti parul se samponeaza o data sau de mai multe ori, pana ramane curat si deloc incarcat. Parul si pielea au retinut exact atat cat aveau nevoie din substantele emoliente si hranitoare ale uleiurilor, iar surplusul se indeparteaza prin spalare.

Citește și:

Va propunem aici: masti homemade care accelereaza cresterea parului

Masajul scalpului

Masajul scalpului este indict a se realiza la fiecare spalare, chiar cand samponati parul. Masati energic cu degetele scalpul pret de cateva minute. Masajul are in timp efect regenerant si stimulator, fotificand firul de par si grabindu-i cresterea.

Puteti folosi pentru masaj o masca pe baza de ulei sau chiar un scrub pentru scalp – masca si scrub-ul fiind foarte apreciate si indicate de catre hairstylisti.

Clateste parul cu apa si otet sau lamaie

Clatiti parul cu apa si otet sau lamaie. Pregatiti o cana de un litru la dus, pe care o umpleti cu apa calduta. Turnati o jumatate de ceasca de otet sau doua linguri de zeama de lamaie. Amestecati si folositi aceasta apa pentru ultima clatire. Otetul sau lamaia contin o cantitate mare de vitamina C care hranesc intens parul, acesta devenind stralucitor si capatand un aspect foarte sanatos. Daca obisnuiti sa vopsiti parul in culori inchise, folositi otetul, caci lamaia deschide usor culoarea parului.

Citește și:

Acest truc previne aparitia firelor albe, dar si caderea parului.

Foto: femeie blonda - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
21 Mai 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.