Setari Cookie-uri

7 Utilizari INCREDIBILE ale bicarbonatului de sodiu – pentru frumusete

Daca ati auzit poate pana acum de utilizarile bicarbonatului pentru curatarea unor suprafete si metale, pentru absorbtia mirosurilor neplacute sau chiar pentru prepararea pastei de dinti homemade, trebuie sa descoperiti utilizarile bircabonatului de sodiu in frumusete.

Cum sa utilizezi bircabonatul de sodiu pentru a-ti mentine frumusetea

Samponul cu bicarbonat de sodiu

Daca folositi produse de styling, spuma de par, sampon uscat, balsam uscat, spray pentru par, atunci cu siguranta aveti nevoie de o curatare intensa a firului de par si a scalpului la fiecare spalare. Bicarbonatul de sodiu curata foarte bine parul si pielea, fara a fi agresiv.

Pentru a avea mereu parul curat si stralucitor, cu un aspect sanatos, pune 3 linguri de bicarbonat de sodiu in sticla cu sampon. Amesteca bine si foloseste samponul ca de obicei. In doar o luna de zile vei observa cum parul capata aspect mai sanatos, straluceste si creste mai repde.

Scrub facial cu bicarbonat de sodiu

Senzatia de curatenie si pielea foarte fina pe care o lasa exfoliantele faciale aproape ca ne fac dependente de aceste produse. Stiati insa ca micile particule care ajung in sistemul de canalizare a locuintei si mai departe in ape afecteaza mediul si pun in piericol sanatatea vietuitoarelor marine?

Citește și:

Folosind bicarbonatul de sodiu te bucuri de o piele curata si fina si totodata protejezi mediul. Intr-o ceasca pui o lingurita de bicarbonat de sodiu si apoi torni cu grija apa calda amestecand pana ce obtii o pasta. Cu aceasta pasta speli tenul, cu miscari circulare si blande, insistand in zonele cu puncte negre. Tenul ramane curat, luminos si foarte fin.

Exfoliant pentru piele cu bicarbinat de sodiu

Pune o treime bicarbonat de sodiu in recipientul pentru gel de dus. Celelate doua treimi vor fi umplute chiar cu gelul de dus preferat. Adauga si o lingura de ulei de masline. Foloseste gelul de dus ca de obicei, insa agita bine sticla inainte de utilizare. Gelul de dus va face acum mai putina spuma pentru ca am adaugat uleiul de masline, insa va curata pielea in profunzime si o va hrani, iar bicarbonatul de sodiu va actiona ca un scrub delicat.

Citește și:

Elimina petele create de autobronzant

Daca ati folosit autobronzant si rezultatul nu este chiar uniform, nu trebuie sa asteptati zile pana la estomparea petelor. Folositi o pasta din bicarbonat de sodiu si ulei de masline si masati bland pielea pret de cateva minute. Clatiti si repetati de doua ori pe zi. Inca de la prima utilizare a bicarbonatului culoarea bronzului devine mult mai uniforma.

Deodorant pentru piele sensibila sau iritata

Daca ai pielea foarte sensibila sau iritata si nu poti folosi un deodorant obisnuit, foloseste pudra fina de bicarbonat de sodiu. Bicarbinatul scade aciditatea de la nivelul pielii, amelioreaza iritatiile si absoarbe mirosurile neplacute.

Baie pentru pielea uscata

Daca pielea ta are tendinta de a deveni uscata, mai ales in zona calcaielor, gambelor, genunchilor si coatelor, atunci foloseste bicarbonatul de sodiu ca sare de baie. Pune in apa calda 3 linguri de bicarbonat de sodiu si bucura-te de o baie relaxanta. Utilizeaza apoi un ulei de piele pentru o hranire intensa. Pielea devine mai fina si mai hidratata, efectele fiind vizibile dupa cateva saptamani.

Citește și:

Calcaie uscate?

Iata cum deja conturam ideea ca pentru problemele pielii bicarbonatul de sodiu este un adevarat aliat.

Fa o baie lunga de 10 minute pentru picioare, cu apa calda, 3 linguri de bicarbonat de sodiu si doua linguri de ulei de masline. Lasa picioarele in apa calda cat te relaxezi cu o muzica buna sau in fata televizorului ori... citind. Acest tratament va hidrata pielea si te va ajuta sa scapi de calcaiele “crapate”.

Foto: flori de cires - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
29 Mai 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.