Setari Cookie-uri

Aceste 3 alimente DISTRUG celulita

Stim cu totii ca este mai usor sa pierzi in greutate decat sa scapi de celulita, iar aceasta nedorita “coaja de portocala”afecteaza atat persoanele slabe, cat si pe cele supraponderale, fiind observata si la barbati.

Ce este de facut?

In primul rand trebuie sa aflati care sunt factorii reali care predispun la aparitia celulitei.

Cel mai mare dusman este sedentarismul. Daca atunci cand suntem tineri metabolismul este destul de alert pentru a ne mentine arderile, cum devenim adulti miscarea devine la fel de necesara ca si alimentatia sanatoasa. Persoanele care nu fac miscare in fiecare zi si au un job sedentar sunt predispuse la celulita. Si cine reuseste sa faca miscare in fiecare zi?

Varsta si sexul influenteaza aparitia celulitei. Femeile sunt mai des afectate, chiar dupa varsta de 25 de ani. O alimentatie sanatoasa, un program de miscare moderata, lipsa fumatului si o buna hidratare scad riscul de aparitie a celulitei.

Practic, orice factor care incetineste intoarcerea venoasa a sangelui sau drenajul limfatic predispune la formarea celulitei. Limfa are rolul de a detoxifia si hrani tesuturile conjunctive, iar sangele venos “cara”produsii toxici de metabolism de la celule. Ingreunarea circulatiei sanguine sau limfatice duce la acumularea toxinelor in tesuturi, la distrugerea progresiva a elastinei care mentine tesutul conjunctiv subcutanat tonic si produce scaderea oxigenarii tisulare locale.

Citește și:

Iata principalii factori de risc pentru “coja de portocala”:

- Sarcina;
- Fumatul;
- Alimentatia nesantoasa sau haotica;
- Hidratarea insuficienta (beti 6-8 pahare de apa pe zi; pe timp de vara este necesar un aport mai mare de lichide);
- Factorii emotionali si stresul;
- Unele medicamente;
- Viata sedentara;
- Dezechilibrele hormonale;
- Unele boli, precum diabetul sau alte boli metabolice;
- Menopauza;
- Pantalonii stramti: incetinesc intoarcerea venoasa si circulatia limfei;
- Epilarea cu ceara calda: dilata vasele si produce o usoara inflamatie la nivelul pielii, iar drenajul limfatic este astfel intarziat;
- Existenta varicelor;
- Consumul de alcool etc.

3 Vegetale care DISTRUG celulita

Varza – ajuta in combaterea celulitei

Nu degeaba cura de slabire cu supa de varza este atat de recunoscuta pentru efectele sale. Varza, atat cea alba cat si cea rosie, contine mai multa vitamina C decat fructele si o serie de antioxidanti specifici cruciferelor – familie din care si varza face parte.

Citește și:

Varza proaspata detoxifica intens organismul, contine fibre care combat constipatia (o cauza principala a acumularii de toxine in organism), contine vitamina C - singura vitamina fara de care colagenul de la nivelul pielii nu poate fi sintetizat. Colagenul este o structura biochimica cu aspect de bastonase microscopice care are proprietatea de a se dispune in retea si de a oferi o rezistenta extraordinata tesutului respectiv. Colagenul este de mai multe tipuri si il intalnim de obicei in tesuturile si organele care au nevoie de rezistenta sau sustinere, cum e pielea, osul sau chiar tendoanele sau articulatiile. Atunci cand reteaua de colagen se destrama, se formeaza celulita, vergeturile, ridurile etc. Concluzionand, fara vitamina C este destul de greu sa scapam de celulita.

In sezonul ei, salata de varza ar trebui consumata zilnic. Este indicat sa nu puneti ulei sau otet (devine prea acida si scopul nostru este sa mentinem alcalinitatea sangelui) in salata de varza, ci sa o preparati astfel:

Citește și:
  • Un sfert de varza;
  • O legatura de marar;
  • Cateva fire de patrunjel
  • Un morcov;
  • Zeama de la o jumatate de lamaie;
  • Un varf de lingurita de piper alb.

Nu se va pune sare in salata si niciun alt condiment sau adaos decat cele mentionate. Se mananca fara paine, la gustarea de dupa-amiaza. Este important sa nu puneti sare, pentru ca varza contine deja suficient sodiu, astfel ca un adaos de sare va predispune la retentie de apa si edeme, ceea ce in timp va accentua celulita. Punand sare, practic reducem mult din efectele dorite privind celulita.

Ardeiul rosu ajuta in combaterea celulitei

Ardeiul capia rosu, copt, se numara printre alimentele cu cel mai mare continut in vitamina C, dar si in potasiu. Ardeiul rosu contine mai mult potasiu decat bananele, sodiu, antioxidanti (care ii confera culoarea rosie), betacaroten (precursorul vitaminei A, indispensabile vederii si sanatatii pielii), sodiu, magneziu, seleniu, vitamina E etc.

Citește și:

In sezonul lor, consumati ardei ca atare, in salate, sau copti, cu usturoi sau zeama de lamaie.

Pepenele rosu

Pepenele rosu contine o mare cantitate de apa, zaharuri de buna calitate, antioxidanti si vitamine, reprezentand o metoda excelenta de hidratare. Trebuie sa stiti ca a bea apa nu este egal cu a te hidrata. Aceasta pentru ca nu absobim in totalitate apa pe care o bem, aceasta avand o tensiune superficiala mare. De aceea exista recomandari de a bea apa cu lamaie, apa alcalina sau apa cu fructe. Tocmai pentru a ne hidrata. Nutritionistii sustin ca apa trebuie plimbata prin gura inainte de a o inghiti, pentru a o amesteca cu saliva, scazand astfel tensiunea superficiala a lichidului si hidratandu-ne corect. De aici si expresia “apa se mananca”.

Celulele noastre nu functinoneaza optim daca suntem deshidratati, astfel ca simpla deshidratare atrage un cerc vicios de tulburari si afectiuni, de la scaderea imunitatii si aparitia celulitei pana la boli in toata regula.

Citește și:

Pepenele rosu are proprietatea ca hidrateaza poate cel mai mult dintre toate fructele si legumele. De aceea, la prima gustare din zi sau chiar la micul dejun este indicat sa consumati o felie de pepene rosu. In cateva saptamani efectele sunt vizibile: aveti mai multa energie dimineata, tenul devine mai luminos, pietrele la rinichi pot fi eliminate, pur si simplu organismul functioneaza mai bine.

Hidratarea este cruciala in lupta contra celulitei. Doar asa stimulam functiile celulare locale, alaturi de intensificarea detoxifierii si de stimularea drenajului limfatic.

O dieta bogata in alimente apoase, un masaj de drenare limfatica si o ora de miscare in fiecare zi reprezinta o reteta sigura de combatere a celulitei.

Atentionari: persoanele care sufera de gastrita, colita sau reflux gastro-esofagian vor cere sfatul medicului inainte de a consuma varza. Persoanele care sufera de diabet zaharat vor cere sfatul medicului inainte de a consuma pepene rosu.

Citește și:

Foto: varza, pepene - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
7 Iulie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.