Setari Cookie-uri

Scapi de PETELE MARONII de pe piele cu aceasta RETETA

Petele maronii de pe piele apar in urma expunerii excesive la soare, vizibile in special la cateva saptamani dupa ce ne intoarcem de la mare sau dupa piscina.

De ce apar petele maronii?

Aceste pete reprezinta o reactie a pielii de pigmentare, pentru ca prin acest pigment maroniu pielea impiedica patrunderea razelor UV in staturile profunde cutanate. Aceste pete sunt ca un fel de scut natural in incercarea organismului de a preveni leziunile pielii in zonele cele mai expuse la soare.

pete maronii pe piele tratament

Asa se explica de ce aceste pete afecteaza in special zona nasului si a pometilor, umerii si partea dorsala a palmelor. Uneori petele pot sa apara si la nivelul decolteului. Aceste zone prezinta piele sensibila si adesea sunt cele mai expuse la soare, fiind totodata si zonele care sufera arsuri.

Cu atat mai mult atunci cand iesim din casa ori mergem la plaja ar trebui sa insistam pe aceste zone cu un strat serios si frecvent aplicat de lotiuni cu factor 50 de protectie solara, cu filtru UVA si UVB.

Ce putem face pentru a scapa de petele maronii de pe piele?

Un prim pas foarte important consta in protejarea acestor zone de actiunea soarelui. Atata vreme cat pielea nu mai “inregistreaza” factori de agresiune, pigmentarea nu este sustinuta, nu se mai produce.

Citește și:

Aceasta protectie consta in aplicarea lotiunilor cu factor de protectie 50, dar si prin purtarea hainelor care acopera cat mai mult pielea, de culoare alba si confectionate din materiale naturale (bumbac, in etc.). Atentie, purtarea hainelor nu opreste patrunderea razelor UV la nivelul pielii, asadar nu este indicat sa renuntati la aplicarea lotiunilor cu factor de protectie solara.

Pentru protejarea tenului este indicat sa purtati palarii cu boruri mari si ochelari de soare cu protectie UVA si UVB. Ochelarii de soare va protejeaza de asemenea retina, vederea fiind afectata in timp de actiunea razelor UV. Ne putem proteja ochii purtand ochelari de soare.

Reteta pentru “decolorarea” petelor maronii de pe piele

Veti amesteca intr-un rcipient spray gol (eventual ramas de la un ulei de masaj) urmatoarele ingrediente:

Citește și:
  • Ulei de jojoba 6 linguri;
  • Vitamina A uleiuoasa (10 ml)
  • 30 capsule de vitamina E (se sparg si se foloseste continutul)
  • Zeama de la o lamaie;
  • 2 pastile de aspirina pisate.

Ingredientele se adauga intocmai in ordinea sugerata, amestecad continuu pentru omogenizare. Recipientul se depoziteaza in frigider si se aplica in fiecare zi, dimineata si seara, dupa dus, pe zonele afectate de petele maronii.

Vitaminele hranesc intens pielea, astfel incat stimuleaza regenerarea acesteia si detoxifierea locala.

Uleiul de jojoba este cel mai indicat in tratarea diverselor afectiuni sau tulburari ale pielii si tenului, avand structura cea mai apropiata cu cea a sebumului uman. Uleiul de jojoba creeaza un film protector la nivelul pielii, un fel de “scut”care protejeaza impotriva agresiunilor din mediu, mentinand totodata hidratarea pielii (nu lasa apa sa iasa din celulele cutanate).

Citește și:

Zeama de lamaie contine vitamina C, o vitamina esentiala pielii, dar si antioxidanti care “decoloreaza” delicat pielea, astfel ca, in timp, petele maronii dispar. Combinata cu uleiuri, zeama de lamaie nu mai devine agresiva pentru piele, asa cum se intampla cand o folosim in mastile handmade (prezenta ei provoaca usoare usturimi). In acest caz actiunea acida a lamaii este anulata.

Aspirina ajuta la dezinfectarea locala si protejeaza impotriva aparitiei cosurilor. De asemenea stimuleaza circulatia locala, astfel incat substantele active din reteta noastra sa fie absorbite mai rapid, oferind o eficienta mai mare tratamentului.

Rezultatele vizibile apar la cateva saptamani de folosire a acestei retete si puteti continua cu folosirea lotiunii atat timp cat este necesar, pana la disparitia petelor.

In cazul petelor maronii mari, vechi, va trebui sa insistati un timp mai lung pana la disparitia sau atenuarea acestora.

Citește și:

ATENTIE: nu folositi aceasta lotiune pentru a estompa pistruii, lotiunea fiind activa doar pentru petele maronii a caror aparitie este datorata actiunii soarelui.

Foto: femeie cu unghii rosii - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
23 Iulie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.