Setari Cookie-uri

Afla ADEVARUL: Purtarea SUTIENULUI provoaca sa nu CANCER?

Tot circula zvonuri cum ca purtarea sutienului ar putea conduce la aparitia cancerului sa san sau la alte patologii mamare, digestive etc. Chiar si unele dureri de cap ar putea fi generate de purtarea unui sutien necorespunzator? Sunt toate aceste afirmatii adevarate?

Sanii si drenajul limfatic

Atat in interiorul sanilor, cat si spre zona axilei se afla trasee limfatice care dreneaza lichidele in exces si joaca rol imunitar pentru zona sanilor. Sistemul limfatic joaca si un rol anticancer. La nivelul axilei exista chiar un manunchi de ganglioni limfatici care comunica direct cu sanii, asa se explica de ce la ecografiile mamare de rutina sau la palparea sanilor sunt cautati si acesti ganglioni.

Cand sunt inflamati, acesti ganglioni isi maresc volumul si ridica suspiciuni privind patologii localizate la nivelul sanilor.

Purtarea sutienului poate afecta sanii?

Bretelele sutienului, dar si balenele acelea metalice pot apasa pe zone care raspund de drenajul limfatic, asadar in unele situatii este posibil ca sutienul sa afecteze in timp sanatatea sanilor.

Specialistii sustin ca aproximativ 70% dintre femei nu stiu sa isi aleaga corect sutienul. Bretelele prea stranse, sutienele cu pernite si balene preseaza sanii, dar si alte zone de la nivelul toracelui, putand impiedica circulatia normala a lifei si a sangelui.

Citește și:

Sutienele prea stranse pot leza de asemenea pielea de la baza sanilor, aceasta zona devenind rosiatica sau chiar iritata. Sunt situatii cand la acest nivel se pot forma ciuperci. Daca sesizati zone de piele, in special de la baza sanului care sunt foarte iritate, cu tenta de descuamare si au un miros fetid, este indicat sa contactati medicul dermatolog, fiind posibila o infectie fungica.

Alte tulburari care pot fi provocate de purtarea unor sutiene neadecvate timp indelungat:

  • Dureri de spate;
  • Senzatie de tensiune sau chiar durere la nivelul sanilor;
  • Dureri de cap;
  • Tulburari digestive;
  • Senzatie de lipsa de aer si respiratie abdominala;
  • Stare de oboseala sau chiar ameteli;
  • Cancer la san sau alte leziuni la nivelul sanilor;
  • Escoriatii;
  • Deformarea coloanei vertebrale;
  • Afectarea alunitelor presate de bretelele sutienului.

Este sanatos sa dormi cu sutien?

Daca alegeti sa purtati sutiene lejere, fara cercurile dure si fara pernite, atunci purtarea sutienului nu mai devine o problema pentru sanatate.

Citește și:

Un sutien corect ales poate chiar sa sustina sanatatea sanilor, sa previna lasarea acestora si chiar sa ofere un anumit confort femeii in societate sau in cadrul diverselor activitati.

Chiar si in somn sunt persoane care se simt mai comod daca poarta sutien. Femeilor care alapteaza le este de asemenea recomandat sa poarte sutien pe timpul noptii, un sutien special dedicat acestei perioade.

Atentie insa, purtarea bustierelor prea stranse poate afecta circulatia sangelui si a limfei la nivelul sanilor.

Este recomandat sa nu purtati haine foarte stranse pe corp sau pe bust, sa alegeti suteiene foarte confortabine daca doriti sa le purtati mai multe ore pe zi si sa incercati sa faceti miscare pentru a pune in miscare sangele si limfa.

Concluzionand, purtarea sutienului poate afecta sanatatea femeii daca suienul ales este prea stramt, prea mic si este purtat timp indelungat. In acelasi timp un sutien corect ales si lejer poate fi de un real ajutor femeilor cu bust generos.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 August 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.