Setari Cookie-uri

Cum sa folosesti ULEIUL DE COCOS pentru a preveni albirea, subtierea si caderea parului

Uleiul de cocos este tot mai folosit in bucatarie, dar si in cosmetica si dermatocosmetica. Uleiul de cocos este utilizat in creme si lotiuni pentru fata si corp, in lotiuni pentru protectie solara, urmand a fi tot mai apreciat si in tratamentele pentru par.

In India, Sri Lanka, Indonezia, Malaezia, Myanmar, Filipine si Caraibe femeile au folosit in mod traditional laptele si uleiul de cocos pentru a-si ingriji parul lor lung, stralucitor si inchis la culoare.

Iata cum puteti utiliza uleiul de cocos pentru a va bucura de beneficiile pe care acesta le aduce parului.

Beneficiile uleiului de cocos pentru par

Uleiul de cocos previne caderea parului

Caderea parului poate fi cauzata de boli endocrine, infectii localizate la nivelul scalpului sau deficite de vitamine si minerale.

Uleiul de nuca de cocos hraneste intens parul si prezinta efecte antiinflamatorii, antibacteriene si antiparazitare, mentinand sanatatea scalpului.

Se recomanda o masca saptamanala in care amestecati 2 linguri de ulei de salvie cu 3 linguri ulei de cocos (dupa ce ati lasat uleiul la temperatura camerei) si o lingurita zeama de lamaie. Amestecati foarte bine ingredientele, apoi le aplicati pe parul sucat, de la radacina pana la varf. Masati intens scalpul si lasati sa actioneze 2 ore sau chiar peste noapte. Spalati parul cu sampon si balsam ca de obicei. Puteti sampona parul de mai multe ori, pana simtiti parul curat.

Citește și:

Uleiul de cocos repara parul deteriorat si previne aparitia varfurilor despicate

Folosit pur si simplu pe par, cu cel putin doua ore inainte de spalare, uleiul de cocos hraneste intens firul de par si previne aparitia firelor despicate. Este ideal ca masca pentru parul vopsit si decolorat, parul ars sau intens deteriorat.

Este important de stiut ca uleiul de cocos poate fi folosit si pentru parul gras, pentru ca nu ingrasa firul de par, ci din contra, prin grasimile pe care le contine uleiul de cocos favorizeaza dizolvarea sebumului si usureaza indepartarea acestuia.

Uleiul de cocos previne albirea parului

Folosit saptamanal, ani de zile, uleiul de cocos a reusit sa previna aparitia firelor albe sau albirea prematura a parului. Se pare ca uleiul de cocos a mentinut cel mai mult structura proteica a parului si pentru ca prezinta efecte de protectie solara, uleiul de cocos reduce la minimum factorii agresori asupra parului. Citeste continuarea articolului in pagina 2>>

Citește și:

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
17 Februarie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.