Setari Cookie-uri

Uleiul de RICIN: intrebuintari pentru frumusete si sanatate

Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite ingrediente in industria cosmetica insa din vremea bunicilor, fiind apreciat pentru efectele sale atat terapeutice, cat si regenerante.

Uleiul de ricin este extras din semintele de ricin, fiind foarte apreciat pentru proprietatile sale antiseptice si antioxidante. Beneficiile acestui ulei sunt puse pe seama acizilor grasi continuti, dar si a vitaminelor si substantelor specifice acestui ulei.

Beneficiile uleiului de ricin

Ulei de ricin pentru piele

La nivelul pielii, scalpului si tenului, uleiul de ricin ajuta in refacerea structurii si a functiilor celulelor cutanate, astfel ca regleaza secretia se sebum, trateaza negii, estompeaza ridurile, iar daca in zona respectiva creste par, atunci uleiul de ricin va accentua aceasta functie, ajutand astfel la regenerarea podoabei capilare.

Iata care sunt principalele beneficii ale uleiului de ricin la nivelul pielii:

  • Trateaza acneea si utilizarea uleiului de ricin este recomandata in masti homemade antiacneice (o lingurita de miere, o lingurita ulei de ricin, 3 pastile de aspirina pisate si crema este gata);
  • Estompeaza ridurile si previne aparitia acestora;
  • Regleaza secretia de sebum;
  • Trateaza negii (verucile), fiind recomandat in tratamentul acestora;
  • Trateaza infectiile fungice ale pielii;
  • Calmeaza regiunile de piele afectate de psoriazis;
  • Intareste unghiile;
  • Previne formarea de cicatrici vicioase.

Uleiul de ricin trateaza consipatia

2-3 picaturi de ulei de ricin in cafeaua de dimineata ajuta in tratarea eficient a costipatiei, acest ulei fiind utilizat inca din vremea bunicilor pentru imbunatatirea tranzitului intestinal.

Citește și:

Gene mai lungi

Cum fiecare femeie isi doreste gene lungi, le propunem sa foloseasca in acest scop uleiul de ricin. Se aplica pe gene in fiecare seara, avand rolul de a stimula regenerarea acestora (nu mai cad si devin mai dese) precum si cresterea genelor.

Cum putem utiliza uleiul de ricin

Uleiul de ricin poate fi folosit in prepararea mastilor si cremelor homemade, alaturi de ingrediente naturale si proaspete.

Uleiul de ricin poate fi folosit si ca atare la nivelul pielii, mai ales pentru tratarea negilor.

Caeva picaturi intr-o bautura au rol terapeutic, asadar ca si uz intern uleiul de ricin poate fi folosit in cantitati foarte mici si pentru perioade scurte de timp.

Atentie: Nu incercati niciodata sa preparati acasa uleiul de ricin! El se obtine doar in conditii speciale de catre farmacisti sau persoane autorizate. Ricinul este toxic si simpla sa manevrare poate provoca reactii foarte grave.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Mai 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.