Setari Cookie-uri

6 uleiuri vindecatoare pentru tenul cu probleme

Fie ca problema este data de o acnee severa, fie ca este vorba de descuamarea pielii sau chiar cuperoza, tenul da semnalul de alarma ca ceva a iesit de pe traiectoria normalului. Piata cosmetica abunda de asa zisele produse minune, adevarate bombe cu ceas incarcate cu substante nocive si gata-gata sa strice echilibrul natural al tenului. Cine s-ar fi gandit ca pentru tenul uleios solutia este tot... uleiul?

Alma Natural, produsele cosmetice 100% naturale, facute cu dragoste in inima Transilvaniei, la Targu Mures folosind plante, unturi si uleiuri esentiale naturale si extrase la rece, sunt realizate in intregime manual, de la combinarea cu grija a ingredientelor pana la ambalarea lor. Uleiurile naturale, non-grase, extrase din plante si ierburi, pot fi folosite cu succes pentru tonifiere, tratarea acneei, cicatricilor si petelor, reducerea ridurilor fine si semnelor de imbatranire, oferind tenului o stralucire sanatoasa si plina de viata.

Spre deosebire de chimicale, uleiurile esentiale nu se retin in organism, acestea nu lasa urme de toxine. Asadar, experienta mea de-a lungul timpului cu oameni cu diferite probleme de piele este una personala si nu am lasat nimic la voia intamplarii. La Alma Natural principiul de baza este natura, ca principiu calauzitor in producerea de uleiuri esentiale, acestea fiind extrase din diverse parti ale anumitor plante (frunze, flori, seminte, fructe, radacini, muguri) care contin ingrediente active. De exemplu, in tratarea cuperozei, un ulei recomandat este cel de jojoba in combinatie cu vitamina E, pentru ca are o consistenta asemanatoare cu cea a sebumului. De asemenea, se poate folosi cu succes ca si demachiant la fel de bine ca si uleiul de cocos”, declara Mihaela Jarai, fondatorul Alma Natural.

Citește și:

Datorita proprietatilor purificatoare si calmante care regenereaza piela deteriorata, uleiurile din plante, fie esentiale sau extrase la rece, sunt un excelent adjuvant in tratamentul tenului cu probleme, in special controlul dozajului de sebum.

6 uleiuri vindecatoare pentru tenul cu probleme

Uleiul de Jojoba are proprietati antibacteriale si antifungice, fiind cel mai potrivit pentru tenul acneic, caruia ii regleaza secretia de sebum. El este capabil sa opreasca productia in exces de sebum, pentru ca se aseamana grasimilor ce se gasesc in mod natural in piele, fiind inclus in noul ser pentru ten gras de la Alma Natural.

Uleiul de tamanu este un ulei concentrat in substante benefice pielii, ce se remarca prin capacitatea exceptionala de a ameliora numeroase probleme cutanate cum ar fi eczemele sau acneea. Este antiinfectios, cicatrizant, antiinflamator, antalgic, faciliteaza circulatia periferica.
Uleiul de karanja este obtinut din samburii unui arbore originar din zonele tropicale este renumit pentru proprietatile sale medicinale si cosmetice foarte complexe. Regenerant si anti-age, antibacterian, antiseptic antiinflamator, protector UV (SPF 20), iluminant si antipigmentar, uleiul este recomandat tuturor tipurilor de ten, inclusiv pentru tratarea eczemelor, acneei, iritatiilor, inflamatiilor, psoriazisului si ranilor.

Citește și:

Uleiul esential de Tea Tree are virtuti incontestabile si dovedite, actioneaza eficient impotriva infectiilor bacteriene, virale si fungice, si este considerat a fi unul dintre cele mai neiritante uleiuri antiseptice, purifica si curata pielea.

Uleiul de galbenele macerat la rece este un recunoscut reparator si antiinflamator al pielii. Are actiune calmanta, cicatrizanta, epitelizanta, reduce inflamatiile si iritatiile.

Uleiul din seminte de morcovi este bogat in antioxidanti, care ajuta la prevenirea si chiar repara daunele pielii produse de soare, fum, nutritie proasta sau un mediu dur. Nutrientii sai includ beta-caroten, vitaminele A si E si provitamina A. Uleiul din seminte de morcovi hraneste pielea uscata sau imbatranita si poate reduce chiar aparitia liniilor fine si a ridurilor. Uleiul din seminte de morcovi are un factor de protectie natural de 38-40, astfel ca poate servi de asemenea la plaja pentru protectia pielii, fiind inclus in noul produs Surasul Soarelui, de la Alma Natural.

Citește și:

„Prima intrebare pe care o adresez clientelor este legata de tipul de ten, pentru a ma asigura ca am identificat bine problema. De exemplu, pentru tenul uscat recomand uleiuri esentiale cu trandafir, levantica sau musetel. Pentru pielea uscata, de ajutor sunt cele ce contin extracte de lamaie, lemn de cedru si arbore de ceai. In schimb, pentru tenul mixt, lemnul de trandafir, levantica si muscata sunt printre cele mai potrivite. Un lucru foarte important de mentionat, uleiurile esentiale necesita diluare, fiind foarte concetrate. De aici si proverbul „Esentele tari se tin in sticlute mici!” declara zambind Mihaela Jarai, fondatorul Alma Natural.

Pe baza acestor uleiuluri au fost realizate produsele recomante in special pe timp de vara pentru tenul cu probleme:

Serul facial pentru ten gras, de fapt un ulei hidratant cu absorbtie rapida, recomandat ca ingrijire de zi pentru tenurile grase si mixte cu impuritati. Serul echilibreaza excesul de sebum, reduce porii mariti si iritatiile produse de acnee pentru a avea un ten curat si radiant. Contine ulei de jojoba, ulei de tamanu, ulei de karanja, ulei esential tea tree si ulei esential lavanda. Pret: 40 lei.

Citește și:

Surasul soarelui – uleiul esential pentru plaja cu ulei de soia, ulei de samburi de morcovi, ulei de cocos, unt de cacao si pudra de urucum si ulei de galbenele. Pudra de urucum contine foarte mult betacaroten (de 100 de ori mai mult decat morcovul) si seleniu, fiind foarte bogata in antioxidanti. Aceasta pregateste pielea pentru soare si favorizeaza productia de melanina ce se afla la originea bronzului. Aplica acest ulei de plaja cu minim 30 de minute inainte de expunerea la soare, dupa iesirea din apa si ori de cate ori simti nevoia. Pielea ta va beneficia de un factor de protectie solara marit, care iti va permite sa te bucuri de plaja, fara grija nedoritelor arsuri solare. Poate fi folosit si pentru copii, fiind manufacturat din ingrediente 100% naturale, bioactive. Pret: 39 lei.

Alma Natural, cosmetice din inima Transilvaniei, la Targu Mures, sunt in totalitate realizate manual, fara a fi testate pe animale, fara conservanti, coloranti sau alte ingrediente chimice, fiind astfel considerate vegane. Gama Alma Natural include exfoliante, unturi de corp, balsamuri de buze, deodorante naturale, ape florale, sapunuri, produse pentru ingrijirea tenului si corpului, pentru bebelusi si mamici si lumanari de aromoterapie. Toate produsele pot fi comandate online de pe http://almanatural.net/. Urmareste Alma Natural si pe Facebook.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Mai 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.