Setari Cookie-uri

Esential pentru VARA – cum ingrijesti pielea la PLAJA

Pielea este considerata a fi cel mai mare organ si totodata reprezinta cartea noastra de vizita cand vine vorba despre aratarea... varstei.

Atunci cand ne expunem la soare, razele ultaviolete, desi nu le putem percepe cu ochiul liber, patrund pana in stratul profund al pielii, situatie care stimuleaza producerea de pigment in piele (bronzul), dar si productia naturala de vitamina D.

Cand insa razele UV sunt in exces, se produc leziuni in straturile pielii, motiv pentru care apar arsurile solare de diferite grade, dar si un proces inflamator considerabil care nu ar trebui neglijat si care ne afecteaza starea generala de sanatate.

cum ingrijim pielea vara

In urma unei arsuri solare organismul considera ca zonele respective ale pielii necesita o “pregatire”, astfel ca pielea capata o serie de pete pigmentare menite sa previna o viitoare arsura in cazul unei noi expuneri la soare. Pe baza acestui principiu puteti usor deduce daca o persoana abuzeaza de soare sau se expune corespunzator doar daca analizati starea pielii si a numarului de pete.

Citește și:

Petele pigmentare imbatarnesc totodata pielea. Veti observa ca acestea apar in special in zonele cele mai traumatizate, cum a fi pielea mainii, cea din zona umerilor sau din zona posterioara a bratelor, pometii si chiar nasul.

Expunerile excesive la soare nu doar modifica aspectul pielii si o imbatranesc, dar totodata cresc considerabil si riscul de aparitie a cancerului de piele.

Va propunem sa descoperiti cum ar trebui sa va ingrijiti corect pielea pe timp de vara.

Minighid de ingrjire a pielii pe timp de vara

Cremele cu factor de protectie

Cremele pentru corp si pentru ten trebuie sa contina factor de protectie pe timp de vara, minim SPF15 daca aveti fototip mai inchis sau chiar factor de protectie 50 daca aveti pielea foarte deschisa la culoare. Acestea se vor folosi atat la soare, cat si in oras.

IMPORTANT: Cremmele cu protectie solara se aplica inainte de a iesi din casa sau de a merge pe plaja. Acestea au nevoie de 10-20 de minute pana devin active. Asadar nu folositi aceste creme direct pe plaja sau cand deja v-ati expus la soare.

Citește și:

Crema de protectie solara va fi folosita de fiecare data cand iesiti din apa. Stim ca acest proces dureaza si poate fi plicitissitor, insa este obligatoriu pentru sanatatea pielii.

Crema cu protectie solara va fi intinsa intr-un strat gros si generos, ca acesata sa poata asigura protectie eficienta.

Lotiunile hidratante si hranitoare pentru piele

Seara, imediat dupa dus, cand porii pielii sunt deschisi, iar vascularizatia subcutanata este intensa, este recomandat sa folositi o crema intens hidratanta si hranitoare care ajuta in regenerarea si calmarea pielii. Aceste creme actioneaza peste noapte si sporesc regenerarea pielii si mentinerea hidratarii acesteia.Citeste continuarea articolului in pagina 2 >>

Vizionare placuta


Kudika
22 Iunie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.