Setari Cookie-uri

Cum scapam de CALCAIELE CRAPATE

Vara se instaleaza si sandalele devin indispensabile, insa calcaiele crapate pot reprezenta un adevarat impediment cel putin din punct de vedere estetic.

Cauzlele calcielor crapate pot fi multiple, de la factori fizici la cauze medicale. Este important sa identificati inainte de toate ce anume va cauzeaza uscarea pielii de la nivelul calcaielor.

Care sunt principalele cauze ale calcaielor crapate

Va puteti confrunta cu o astfel de problema atunci cand:

  • Purtati incaltaminte cu talpa subtire sau talpa rigida;
  • Cand suferiti de micoza piciorului;
  • Exista carente de vitamine si minerale;
  • Stilul de viata este sedentar sau lucrati la birou;

Tratamente naturiste pentru calcaie crapate

Suplimentele alimentare cu minerale si vitamine

Carentele de zinc, vitamina A, vitamina E stau de obicei la baza tulburarilor cutanate, dar si alte minerale si vitamine pot fi implicate. De aceea este recomandat ca atunci cand va confruntati cu piele uscata sau calcaie crapate sa suplimentati dieta zilnica cu vitamine si minerale.

Citește și:

Pietrele abrazive inlatura celulele moarte

Pietrele abrazive destinate calcaielor curata straturile superficiale de celule moarte descuamate, lasand pielea fina, catifelata, curata. Tratamentele exfoliante sunt in general recomandate pentru sanatatea pielii, specialistii sugerand sa le folosim saptamanal. Acestea au rolul de a indeparta straturile superficiale de celule epiteliale, stimuland totodata regenerarea cutanata.

Unguentele si cremele hidratante

Acestea joaca un rol esential in mentinerea hidratarii pielii. Cremele si unguentele destinate ingrijirii calcaielor sunt bogate atat in ingrediente nutritive, cat si in grasimi care ajuta in formarea unui film lipidic ce impiedica pierderea apei din celule. Astfel pielea ramane hidratata pentru mai mult timp.Citeste continuarea articolului in pagina 2 >>

Citește și:

Foto: shutterstock - TRAIMAK

Vizionare placuta


Kudika
23 Iunie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.