Setari Cookie-uri

Masca MINUNE care iti hraneste parul pe timp de vara

In sezonul cald parul nostru are nevoie de ingrijire speciala, de hidratare intensa si de protectie impotriva razelor soarelui. Va propunem o masca naturala, handmade pentru ingrijirea parului pe timp de vara, aceasta masca fiind foarte usor de preparat acasa.

Fiecare ingredient al compozitiei mastii pentru par joaca un rol important, iar dozarea exacta a ingredientelor este necesara pentru a spori reciproc efectele acestora.

Beneficiile Mastii portocalii pentru par:

  • Combate efectele agresive ale soarelui asupra parului;
  • Hraneste intens atat parul, cat si scalpul;
  • Previne si trateaza varfurile despicate;
  • Reface structura matasoasa a parului uscat;
  • Inlatura matreata dupa 4 aplicari;
  • Ajuta in reglarea secretiei de sebum in cazul persoanelor cu par gras sau uscat;
  • Reface structura parului si fortifica firul de par;
  • Accelereaza cresterea parului;
  • Regenereaza parul, acesta devenind, in timp, mai des si mai viguros.

Masca Portocalie pentru par: ingrediente

Pentru prepararea acestei masti veti avea nevoie de:

  • O lingurita ulei de macese;
  • O sticluta de ulei de ricin;
  • O lingura ulei de cocos;
  • Doua linguri zeama de lamaie;
  • O lingura ulei de morcov;
  • 12 ml vitamina A uleioasa;
  • 12 ml Vitamina E cosmetica;

Se amesteca toate aceste ingrediente si se vor pastra, pentru cateva aplicari, intr-un recipient de sticla inchis la culoare, in frigider.

Citește și:

Masca portocalie pentru par: mod de folosire

Se piaptana bine parul, de mai multe ori, pentru a indeparta praful si impuritatile. Masca se va folosi inainte de spalarea pe cap.

Se fac apoi carari in par si se aplica masca la nivelul scalpului. Se maseaza energic scalpul pret de 1-2 minute dupa aplicare. Apoi se continua aplicarea mastii pe toata lungimea firului de par. Se strange parul si se foloseste o casca, apoi se pune un prosop sau o esarfa calduroasa peste casca.

Caldura este foarte importanta pentru activarea mastii, iar baza uleioasa a acesteia permite o foarte buna dizolvare a sebumului acumulat la nivelul scalpului si parului, facand apoi foarte usoara curatarea in profunzime a parului prin samponare.
In urma unei curatiri intense parul devine mai stralucitor, scalpul mai curat, cu un pH optim si un film uleios protector. Pentru ca inmoaie celulele superficiale de la nivelul scalpului si totodata topeste sebumul, aceasta masca devin excelenta pentru persoanele care au par gras si matreata.

Citește și:

La polul opus, prin efectele de reglare si intensa hranire a scalpului si a firului de par, aceasta masca devine deopotriva utila si persoanelor cu par uscat sau normal.

Vitamina A si E sunt esentiale pentru efectele detoxifiante si intens activatoare ale metabolismului celulelor scalpului, avand totodata si un efect regenerativ asupra radacinii firului de par. Insa pentru activare aceste vitamine au nevoie de o baza uleioasa, dar si de vitamina C pe care o intalnim in sucul de lamaie.

Uleiul de cocos este deja apreciat in lumea intreaga pentru beneficiile pe care le aduce asupra parului, iar uleiul de ricin este responsabil de efectul antibacterian si intens regenerativ asupra podoabei capilare.

Este recomandat ca masca sa se aplice seara, iar spalarea parului sa se realizeze dimineata. Puteti de asemenea sa aplicati masca intr-o dimineata libera si sa o indepartati seara. Sunt necesare minim 6 ore de actiune ca masca sa poata avea efectele dorite.

Citește și:

Se samponeaza apoi parul de mai multe ori, pana ce parul se curata bine, la fel si scalpul. Samponul se aplica prin urmatoarea tehnica: se fac carari in cap si se aplica samponul. Se maseaza foarte bine radacinile firului de par cu sampon, insistand pret de cate minute la nivelul intregului scalp. Se pune apoi sampon pe restul parului si se maseaza din nou. Se clateste cu apa sub jet, iar daca este nevoie, repetati operatiunea. In ultima apa, care trebuie sa aiba o temperatura scazuta, aproape rece, dar suficient cat sa nu va provoace un disconfort puternic – se pune la un litru de apa o jumatate de ceasca de otet si se clateste bine parul. Nu va faceti griji pentru miros, otetul este intens volatil si mirosul va disparea repede si definitiv.

Repetati aceasta masca o data pe saptamana.

Foto: shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
22 Iulie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.