Setari Cookie-uri

3 semne de imbatranire a tenului si cum pot fi remediate

Dupa 30 de ani, pielea fiecarei femei sufera modificari pe fondul incetinirii metabolismului de regenerare a epidermei si a degradarii fibrelor de colagen sau elastinei.

Dupa 30 de ani, pielea fiecarei femei sufera modificari pe fondul incetinirii metabolismului de regenerare a epidermei si degradarii fibrelor de colagen sau elastinei. Pierderea fermitatii tenului este doar unul dintre semnalele de alarma care le aduc in cabinetul medicului estetician pe femeile de 30+.

Andrei Martin (foto), medic specialist in chirurgie plastica, reparatorie si microchirurgie reconstructiva ne spune care sunt cele mai frecvente 5 semne pe care trecerea timpului le lasa asupra tenului si cum pot fi acestea eliminate cu ajutorul metodelor de ultima generatie.

1. Aparitia ridurilor la coltul ochilor, intre sprancene, pe frunte

Cea mai populara procedura nechirurgicala pentru tratamentul ridurilor din partea superioara a fetei, atat a ridurilor fine, cat si a celor datorate miscarii muschilor faciali este toxina botulinica. Tratamentul cu toxina botulinica intrerupe transmiterea impulsului nervos de la nerv in muschi, iar acesta nu se mai contracta, lasand pielea neteda.

Citește și:

riduri, toxina botulinica Foto: Microgen/ Shutterstock

Cu ajutorul toxinei botulinice de tip A, Vistabel si Dysport, Doctorul Andrei Martin obtine rezultate foarte bune atat in cazul ridurilor de la nivelul fruntii, cat si a celor de pe gat sau "laba gastii". Tratamentul dureaza 15-40 de minute, se efectueaza ambulator si este usor de suportat.

Efectul apare la 2-7 zile dupa injectare si se mentine 3-6 luni.

2. Aparitia ridurilor in jurul gurii

Ridurile pozitionate deasupra si in jurul buzelor sunt datorate miscarilor repetate, normale, ale musculaturii buzelor. Factorii de mediu, cum ar fi expunerea la soare, fumatul si stresul pot contribui, de asemenea, la aparitia acestor riduri.

Datorita efectului de umplere si a inducerii sintezei de colagen, fillerele dermice injectabile pot atenua aceste riduri, chiar si in urma unui singur tratament.

Citește și:

Substantele de umplere, cum ar fi acidul hialuronic (Restylane, Juvederm) si hydroxilapatita de calciu (Radiesse), au devenit populare datorita efectului indelungat, de la sase la noua luni, sau chiar mai mult.

Ca si toxina botulinica, acidul hialuronic face parte din categoria “lunch break therapies” , terapii care nu necesita pregatire speciala si dupa administrarea carora va puteti continua rutina zilnica.

3. Coborarea sprancenei si pierderea fermitatii pometilor

Noile tendinte in domeniul esteticii anti-aging au ca scop principal intarzierea contactului cu bisturiul, de aceea tratamentele noninvazive se bucura de mare succes. Ultherapy este arma secreta a vedetelor de la Hollywood. Prin stimularea sintezei de colagen din straturile profunde ale pielii, ofera un efect de lifting tesuturilor faciale.

Citește și:

Pe langa recapatarea formei arcuite a sprancenei, Ultherapy va determina o reactie de lifting a pielii din zona pometilor, iar rezultatul este similar si in cazul prevenirii barbiei duble, o problema care apare frecvent dupa 50 de ani. Imediat dupa tratament, cei mai multi pacienti observa un ten proaspat si tonifiat, insa rezultatele acestui lifting nechirurgical se pot vedea dupa 3-6 luni.

Repetarea procedurii se poate face anual pentru mentinerea rezultatelor.

Dr. Andrei Martin isi desfasoara activitatea in Clinicile Medispa din Bucuresti si Cluj Napoca. (www.medispa.ro)


Foto homepage: Stasique / Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
16 August 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.