Setari Cookie-uri

6 Reguli de aur pentru CRETE

Daca, la fel ca si mine, ai fost poreclita in copilarie "creata", inseamna ca ai trait momentul acela in care stilistul te-a intreabat cu dezinvoltura: il uscam cu difuzorul sau il intindem cu placa? De parca acestea ar fi singurele variante de aranjare a parului cret sau de parca nu l-ar fi chinuit destul inainte, in timpul vopsitului, spalatului sau tunsului, dupa caz.

Andreea Billig Autor: Andreea Billig

________

Maturisesc ca am mers de la un stilist la altul, de la un salon (de prestigiu) la altul, sperand ca cineva va decodeze limba secreta a parului meu. Am incercat diverse produse profesionale, sperand ca buclele mele sa isi pastreze forma si supletea si sa scap de aspectul de degete bagate in priza. Zadarnic. In cele din urma solutia a aparut pe Amazon, sub forma unei carti scrise de Lorrain Massey, intitulata "Curly Girl" ("Creata").

"Majoritatea femeilor cu par cret adopta o tactica gresita in privinta spalarii si aranjarii parului", spune autoarea, o creata veritabila. Folosirea unui pieptene des si a produselor de ingrijire pline de substante chimice, rasucirea violenta de dupa spalare sau frecarea cu prosopul (toate experimentate si in saloanele de coafura) sunt contraindicate pentru parul cret. Acesta este prin natura sa uscat si poros, necsitand o atentie speciala.

Citește și:

sfaturi pentru ingrijirea parului cret

Iata cele sase reguli de ingrijire propuse de Lorrain:

1. Scapa de samponul si balsamul pline de chimicale. Alege produse fara sulfati sau din plante, care inmoaie si protejeaza parul. Maseaza intreaga suprafata a scalpului cu miscari ferme, circulare pentru a curata pielea si parul. Daca jetul de apa este foarte puternic, tine parul in palme.

2. Arunca la cos periile, placile, ondulatoarele si alte instrumente de tortura similare. Buclele au nevoie de timp pentru a se forma si a se mentine. Folosirea instrumentelor mai sus mentionate are efectul unei luni petrecute la Dublin dupa o saptamana in California. Anuleaza tot!

3. Foloseste produse de styling care nu contin alcool sau silicon. Un astfel de gel, aplicat dupa spalare, va ajuta buclele sa isi mentina forma timp de cateva zile.

4. Foloseste-ti degetele pe post de perie sau pieptan. Folosirea periei sau a pieptanului impiedica formarea buclelor, rupe firul de par si genereaza efectul de tip "priza". Este suficient sa iti treci mana prin par atunci cand acesta este ud si rasfatat cu balsam din belsug.

Citește și:

5. Foloseste un balsam de tip leave-in. Parul cret este destul de "insetat" si are nevoie de hidratare. Aplica-l de la varfuri spre radacini, in timp ce strangi parul in palme si il ridici spre varful capului

6. Foloseste un prosop de hartie sau de microfiba pentru a stoarce parul de apa. Un tricou vechi de bumbac (100%!) este la fel de bun. Tamponeaza parul cu miscari blande, de la varfuri in sus.

Foto: puhhha

Vizionare placuta


Kudika
19 August 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.