Setari Cookie-uri

Sfaturi de la make-up artist: Masca pentru ten in zile reci

Frigul este un dusman de temut al pielii. De ce? Pentru ca deshidrateaza si sensibilizeaza si cea mai sanatoasa piele. Trebuie sa-i acordam o atentie sporita si am sa va dezvalui unul dintre ritualurile mele preferate.

Autor: Andreea Billig

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Stiam ca frigul este un dusman redutabil al pielii prin urmare de indata ce zilele de octombrie au devenit reci, am pus mana pe telefon si m-am intalnit cu prietena mea Iuliana Stefan. Iuliana, unul dintre cei mai experimentati si mai buni make-up artisti din Romania, reusise sa ma scape de o arsura solara pe frunte in urma cu cativa ani. Stiam ca imi va oferi cele mai bune sfaturi si pentru sezonul rece.

Ne-am intalnit la o cafea si, dupa ce am povestit ce am mai facut in ultima vreme, am rugat-o pe Iuliana sa imi impartaseasca secretele care o ajuta sa isi mentina tenul catifelat, luminos si neted chiar in aceasta perioada a anului. Iata ce mi-a povestit.

Citește și:

Frigul este un dusman de temut al pielii. De ce? Pentru ca deshidrateaza si sensibilizeaza si cea mai sanatoasa piele. Trebuie sa-i acordam o atentie sporita si am sa va dezvalui unul dintre ritualurile mele preferate. Prefer si recomand produsele de tratament cosmetic performante, dar le folosesc si pe cele naturale preparate in casa. Sunt atat de benefice!

Eu imi fac tratamentele cosmetice inainte sa ma spal pe cap. Asadar:

1. Demachiere si tonifiere (prefer si recomand produse pentru ten sensibil fara alcool; in loc de tonic, puteti folosi apa de trandafiri)

2. Exfoliaza-ti tenul cu bicarbonat de sodiu, dar evita zona ochilor. Exfolierea sa fie executata,cu miscari blande, dar pielea sa fie uscata pentru o eficienta maxima.

3. Masca din banana si miere.Iti recomand miere de rapita deoarece este uleioasa si foarte nutritiva. Se foloseste cel mai mult in tratamentele faciale, dar si pentru impachetari corporale. Are aspect si gust ca de serbet. Vei fi ca un desert delicios! Yam! Yam! Sa stiti ca mierea de rapita este un foarte bun detoxifinat hepatic si minunata pentru oase (recomandata in osteoporoza). Pe de alta parte, banana este extrem de hranitoare, catifeleaza si lumineaza tenul siiii…are efect de lifting! Da, ai citit bine. Aplica masca obtinuta si sub ochi, pe buze, gat si decoletu. Uneori, aplic aceasta masca si pe bust.

Citește și:

Important! Nu folosi metal in prepararea mastilor cosmetice!

Lasa masca sa actioneze intre 30 min pana la 1h. Indeparteaza cu dischete si apa calduta, tonifiaza-ti bine pielea, iar apoi spala–te cu putina apa minerala. Acum priveste-te in oglinda! Exact! Pielea este lumioasa, catifelata si mai ferma.

Truc! Cat tin masca pe fata, incearca sa stai in pat cu picioarele ridicate si capul atarnat pe marginea patului. Macar pret de 5 min. Masca va actiona mai eficient datorita vascularizarii excelente a pielii, iar muschii faciali se vor tonifia. Minunat, nu?

Daca nu ai timp, nu ai miere sau nu iti place, iti poti freca fata pur si simplu cu o bucata de banana.

Sfat! Exfolierea o poti face de doua ori pe luna, insa masca ti-o recomand saptamanal.
Cand te speli i pe cap, incearca sa iti feresti fata cat poti de apa, sampon si restul produselor folosite.
.
Si un ultim mesaj de la Iuliana Stefan:

Citește și:

Te imbratisez si iti doresc sa te iubesti de la piele pana-n varful gandurilor si abisul inimii…. pentru ca esti minunata! Sa nu uiti asta, da?

Pe Iuliana Stefan o gasesti aici

Vizionare placuta


Kudika
25 Octombrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.