Setari Cookie-uri

4 remedii hranitoare pentru par

Un par frumos si plinde vitalitate actioneaza ca un magnet asupra sexului opus.

Andreea Billig Autor: Andreea Billig

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Copyright interior si prima pagina: Dari Ya / Shutterstock

Parul este una dintre cele mai de pret podoabe ale unei femei. Un par frumos si plinde vitalitate actioneaza ca un magnet asupra sexului opus. De multe ori, lipsa hidratarii insa da podoabei capilare un aspect tern, neatragator. Ti-am pregatit patru remedii hdratante pentru parul tau care te vor face irezistibila.

1. Masca de avocado

Avcado contine o cantitate mare de vitamina E, un antioxidant ce neutralizeaza efectul radicalilor liberi, dar si de vitamine A si B, potasiu si grasimi mononesaturate. Toate contribuie la hranirea intensiva a parului. Masca de avocado fortifica si revitaminizeaza firul de par.

Citește și:

Masca de avocado se preapara usor. Amesteca o jumatate de avocado bine copt cu doua oua si doua linguri de ulei de masline extravirgin. Aplica pe par si lasa sa ac ioneze cat mai mult timp. Apoi spala parul si foloseste balsamul.

2. Uleiul nerafinat de cocos

Uleiul de cocos este recunoscut ca fiind cel mai bun hidratant pentru piele, dar i pentru par. Este bine sa-ti masezi parul si scalpul cu putin ulei de cocos inainte de a spala parul. Ar fi bine sa-l lasi cat mai mult pe par (poate chiar o noapte intreaga) pentru a-i permite sa hidrateze bine parul. Apoi spala parul asa cum o faci de obicei.

3. Masca cu ulei de masline

Amesteca un galbenus de ou cu ulei de masline presat la rece, aplica amestecul pe par si acopera-l cu o punga pentru a nu te pata i a permite absorbtia substan elor hidratante. Cu cat stai mai mult cu masca pe par, cu atat mai bine. Se indeparteaza prin spalarea normala a parului.
Atunci cand nu ai la dispozitie doar cateva minute, este suficient sa aplici putin ulei de masline caldut si sa masezi bine scalpul.

Citește și:

4. Untul de shea

Shea, grasimea de natura vegetala obtinuta din nucile arborelui karite (shea), este foarte hidratanta pentru par i piele. Pentru a folosi untul de shea pentru hidratarea parului, trebuie sa il topesti pana cand ajunge intr-o stare lichida. Poti face asta usor, tinand o bucata in palme. Aplica-l apoi pe scalp si varfuri printr-un masaj u or. Infasoara -ti parul intr-un prosop si lasa-l sa actioneze un sfert de ora. Apoi spala-ti parul cu sampon si foloseste balsamul.

Vizionare placuta


Kudika
27 Octombrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.