Setari Cookie-uri

Home made: Balsam de buze cu unt de cacao si menta pentru buze irezistibile

Nu stiu cum ti se intampla tie, insa de indata ce zilele devin mai reci si mai scurte, pielea mea are nevoie de mai multa hidratare.

Andreea Billig

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Citește cum previi buzele uscate și crăpate!

In special buzele devin mai uscate iar uneori au tendinta sa se exfolieze. Asta prespune mai mult decat sa ma asigur ca beau cei doi litri de apa zilnic. Sunt mai atenta la rujurile si la cremele pe care le folosesc si nu ma sfiesc sa cer sfatul specialistului.

De la Iuliana Stefan, make-up artist, am aflat o reteta de balsam de buze care face pur si simplu minuni. Cu atat mai mult cu cat incepe perioada in care trebuie sa aratam impecabil. Zile onomastice, petreceri de sfarsit de an alaturi de colegi, Craciun si Revelion alaturi de familie si prieteni. Gasesti in cele ce urmeaza ingredientele si modul de prepare propuse si testate de Iuliana. Le-am incercat si eu si rezultatele au starnit exclamatii de admiratie!

Citește și:

Ingrediente pentru balsam de buze homemade:

- 1 lingurita unt de shea nerafinat, presat la rece si dezodorizat;
- 2 lingurite unt de cacao nerafinat, presat la rece, cu miros divin de ciocolata;
- 1-2 picaturi ulei esential de menta cu uz intern (optional);
- 1/4 lingurita ceara de albine naturala, sub forma de pastile (optional);
- 1/4 lingurita miere de albine naturala (optional).

Mod de preparare balsam de buze:

1. Pune untul de shea, untul de cacao razuit si ceara de albine intr-un borcan si lasa-le la topit la bain-marie. Va trebui sa ai rabdare daca folosesti ceara de albine pentru ca se topeste mai greu.

2. Dupa ce s-au topit, se ia borcanul si se lasa la temperatura camerei 5 minute, dupa care se adauga uleiul esential de menta.

3. Se toarna compozitia rezultata in recipiente pentru balsam de buze. Eu nu am avut un recipient sub forma de stick, dar iti recomand sa pui balsamul in el pentru ca este mai usor de folosit. Fie pastrezi un recipient de la un balsam pe care l-ai cumparat, fie se pot achizitiona din diverse magazine online daca dai o simpla cautare pe internet.

Citește și:

4. Balsamul se lasa la temperatura camerei pana se intareste complet. Va avea o aroma senzationala de ciocolata cu menta.

Citește mai multe despre îngrijirea buzelor în perioada rece

Vizionare placuta


Kudika
1 Noiembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.