Setari Cookie-uri

Ritualul DE AUR pentru frumusetea si energizarea pielii

Cautam in mod constant echilibrul fie ca este vorba de munca, relatii, produse alimentare ... asa ca de ce ar trebui sa fie diferit atunci cand este vorba de frumusete? De ce nu am trata, de exemplu, ingrijirea pielii ca pe o bucurie si practica zilnica?

Andreea Billig Un text scris cu drag pentru tine de

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Chiar si micro-practicile, efectuate in mod regulat, transforma tiparele de neplacere si durere in iubire de sine si bucurie. Acestea trebuie sa fie simple, repetabile, si placute. O modalitate de a atinge acest obiectiv este aceea de a transforma rutina intr-un ritual bazat pe o intentie iubitoare. Iti propun sa incepi chiar de astazi cu banalul gest de spalare a fetei.

Fata noastra este ceea ce noi prezentam lumii, imaginea pe care o verificam in oglinda de mai multe ori pe zi, identitatea noastra. Atunci cand adaugam o intentie iubitoare la actul de spalare a fetei, totul se schimba. Suprafata devine profunzime. Iata ce poti face.

Citește și:

frumusetea tenului

Pasul 1: Inainte de a te spala pe fata in chiuveta sau dus, asigura-te ca ai la indemana demachiant facial si o crema hidratanta.

Pasul 2: Respira adanc si imagineaza-ti ca, odata cu expiratia, trimiti radacini in pamant. Inspira si imagineaza-ti ca atragi energie aurie din pamant prin radacinile tale, in tot corpul, pana cand se revarsa din crestetul capului.

Pasul 3: Impreuneaza-ti palmele si imagineaza-ti cum se umplu cu aceasta energie aurie.

Pasul 4: Seteaza-ti intentia pentru practica. Poate fi un cuvant sau o expresie rostita la timpul prezent. De exemplu:

Ma iubesc asa cum sunt.

Ma spal de tot ceea ce nu imi mai serveste.

Bucurie.

Pasul 5: Porneste apa si las-o sa iti umple mainile. Rosteste cuvinte de multumire pentru apa. Pe masura ce iti uzi fata, imagineaza-ti ca o acoperi cu energia aurie. Aplica demachiantul. Maseaza-l in piele cu atingerea blanda a unui iubit. Vizualizeaza demachiantul eliminand ceea ce te impiedica sa experimentezi prezenta si iubirea in acest moment. Concentreaza-te pe respiratie.

Citește și:

Etapa 6: Clateste demachiantul cu aceeasi energie aurie. Usuca-ti fata si ia o cantitate mica de crema. Vizualizeaza crema pecetluindu-ti intentia. Reptea cuvintele de la inceputul ritualului.

Pasul 7: Cand ai terminat aplicarea cremei, freaca-ti usor palmele si pune-le delicat pe fata. Multumeste cu glas tare pentru a incheia ritualul.

Foto: Subbotina Anna, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
4 Ianuarie 2017
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.