Setari Cookie-uri

Cele mai intalnite probleme ale tenului

Machiajul este solutia ideala pentru a ascunde micile imperfectiuni ale pielii, dar ce ne facem atunci cand indiferent de abordare nu reusim sa obtinem un look impecabil? Simplu, tratam problema in loc sa o ascundem sub fondul de ten.

Machiajul este solutia ideala pentru a ascunde micile imperfectiuni ale pielii, dar ce ne facem atunci cand indiferent de abordare nu reusim sa obtinem un look impecabil? Simplu, tratam problema in loc sa o ascundem sub fondul de ten.

1. Tenul sensibil: reactioneaza la diferiti factori (razele soarelui, expunerea la temperaturi extreme, diverse cosmetice) si se inroseste, apar vasele dilatate, cosurile, mancarimea, se usuca foarte tare si pur si simplu nu suporta nici un fel de tratament. Simptomele apar de obicei la persoanele cu ten si ochi deschisi la culoare, a caror glande sudoripare nu functioneaza corespunzator. Totusi, in majoritatea cazurilor stilul de viata este responsabil pentru formarea tenului sensibil: viata sedentara, alimentatia incorecta, chimicalele din mediul inconjurator si ingrijirea necorespunzatoare a tenului. Simtomele pielii sensibile sunt cauzate de deficienta de hidratare la suprafata pielii. De aceea ea nu trebuie tratata cu grasimi, deoarece nu este capabila sa absoarba si sa proceseze aceste ingrediente grele, care de cele mai multe ori nici nu hidrateaza. Utilizarea zilnica a sapunului negru cu ichtiol este ideala pentru toate tenurile sensibile, chiar si pentru cele uscate si deshidratate.

Este recomandat sa eviti lotiunile tonice agresive, gelurile exfoliante si cremele intens parfumate. Bariera cutanata este foarte fragila si nu ofera o protectie adecvata prin urmare este esential sa eviti soarele si sa aplici lotiune cu factor de protectie solara ridicat care eventual sa contina si oxid de zinc. Tenul sensibil ingrijit necorespunzator este predispus aparitiei dermatitei (inflamatie a dermului).

2. Piele aspra: pielea are o textura neplacuta, rugoasa si se descuameaza intens? Problema ar putea fi deficitul de vitamina A. Pentru inceput adauga dietei alimentare multe fructe si legume rosii sau galbene (mango, papaya, morcov) care contin cantitati crescute de beta-caroten. Evita solarul si expunerea la soare, folosete lotiuni nutritive cu factor de protectie solara, creme nutritive cu vitamina C (efect antioxidant si de iluminare) si vitamina A (reintinereste tenul).

3. Rozaceea sau acneea rozacee se caracterizeaza printr-o hiperactivitate a vaselor de sange. O piele cu rozacee necesita o ingrijire speciala. Spalati fata in fiecare dimineata si seara cu produse fara sapun dupa care aplicati o crema impotriva rosetii pentru a limita evolutia afectiunii. Un machiaj reusit poate masca roseata obrajilor, folosind un fond de ten discret sau o crema de zi usor colorata. Daca este si fotoprotectoare, este perfect.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 Martie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.