Setari Cookie-uri

6 imperfectiuni ale tenului. 6 trucuri de corectare

Testul adevarat al frumusetii il trecem atunci cand ne asezam cu constiinciozitate in fata oglinzii. Nu este chiar momentul adevarului, ci momentul in care micile imperfectiuni devin mari in ochii nostri. Ce poate fi facut in privinta ochilor umflati? Cum putem masca lipsa somnului tradata de umbrele vinetii de sub ochi? Iata care sunt cele mai dese probleme pe care le intampina tenul nostru si trucurile de machiaj prin care acestea pot fi corectate:

Testul adevarat al frumusetii il trecem atunci cand ne asezam cu constiinciozitate in fata oglinzii. Nu este chiar momentul adevarului, ci momentul in care micile imperfectiuni devin mari in ochii nostri. Ce poate fi facut in privinta ochilor umflati? Cum putem masca lipsa somnului tradata de umbrele vinetii de sub ochi? Iata care sunt cele mai dese probleme pe care le intampina tenul nostru si trucurile de machiaj prin care acestea pot fi corectate.

Cicatrice, cosuri si roseata- Exista o solutie si pentru aceste mici defecte. Cicatricile pot fi ascunse cu ajutorul unui fond de ten compact in nuanta pielii sau cu un baton corector, deasupra caruia se aplica un strat subtire de pudra. In ceea ce priveste cosurile, printr-un simplu joc al culorilor, acestea pot fi mascate cu usurinta. Exista farduri in nuante de verde si bej destinate special acoperii cosurilor. Pentru a calma roseata cosurilor, aplica mai intai fardul verde. Pentru o acoperire profunda, aplica ulterior fardul bej.

Citește și:

Cearcane -Pentru ca pielea aflata dedesubtul ochilor este extrem de sensibila, ai nevoie de un corector special destinat ingrijirii pielii de sub ochi. Poti opta pentru unul intr-o nuanta apropiata nuantei generale a tenului, de preferinta cu un ton mai deschis. Corectorul, care se gaseste fie sub forma de crema, lichid sau sub forma de baton, trebuie sa aiba o putere de acoperire mare. Este necesar insa ca acesta sa fie foarte bine intins pentru a se uniformiza cu fondul de ten aplicat pe restul fetei.

Ochi umflati - Pentru a crea un efect de atenuare a ochilor umflati aplica un fard corector de culoare maro pe pleoapa superioara.

Riduri de expresie - Aplica o linie fina de corector de-a lungul depresiunii. Estompeaza si aplica pe cele doua margini in relief doua linii de fond de ten mai inchise.

“Laba de gasca” - Daca vrei sa atenuezi “laba de gasca” si pleoapele ridate, incearca un corector rapid sub forma de gel. Poti de asemenea sa aplici putin fard anticearcan estompand spre exterior. La finalul acestei operatiuni, pudreaza usor cu pamatuful.

Citește și:

Cuperoza - Aplica un fond de ten intr-o nuanta de bej si evita-le pe cele in nuante de roz deoarece acestea nu fac decat sa puna in evidenta roseata. In schimb, putin fard roz poti aplica sus, langa ochi. Rujurile in nuanta de rosu-portocaliu nu sunt nici ele indicate, creand un constrast deloc placut ochiului.

Sursa: Garbo.ro

Citeste si alte articole pe Garbo. Noi iti recomandam:

Profil de personalitate: e scris in stele sau in... anotimpuri?

Amenajari reusite chiar si cu un buget limitat

Cea mai frumoasa iubire a lui Don Juan

Vizionare placuta


Kudika
12 Noiembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.