Setari Cookie-uri

6 Plante medicinale pentru un ficat sanatos

Romania ocupa primul loc din Europa in ceea ce priveste hepatita de tip C, cu aproximativ un milion de persoane infectate cu acest virus. De asemenea ne situam pe locul al patrulea din punct de vedere al ratei mortalitatii provocate de bolile hepatice cronice.

Romania ocupa primul loc din Europa in ceea ce priveste hepatita de tip C, cu aproximativ un milion de persoane infectate cu acest virus. De asemenea ne situam pe locul al patrulea din punct de vedere al ratei mortalitatii provocate de bolile hepatice cronice.


ceai pentru ficat Mai mult decat atat, hepatita C este responsabila pentru 50-60% din cazurile de cancer hepatic. Trebuie sa stim ca principalii factori de risc care duc la contactarea virusului hepatitei C sunt transfuziile, interventiile chirurgicale, tratamentele stomatologice, seringile nesterile, manichiura si pedichiura efectuate cu ustensile nesterile, contactul sexual neptrotejat, tatuajele sau piercingurile.

Ficatul nostru se lupta in fiecare zi cu metabolizarea lipidelor in exces, cu diverse E-uri alimentare, cu multiplele feluri de chimicale ascunse in semipreparate sau chiar in alimente proaspete, dar supertratate. Pe langa acestea consumul de alcool afecteaza ficatul, iar infectiile cu virusurile B si C si consumul de alcool reprezinta principala cauza a hepatopatiilor cronice, care in timp duc la cancerul hepatic.

Desi ficatul are o mare capacitate de regenerare, persistenta agresiunilor determina instalarea suferintelor hepatice cronice
”, a explicat dr. Carmen Nonn, medic specialist de familie cu competenta in apifitoterapie, Laboratoarele Fares Bio Vital.

Pentru a veni in ajutorul pacientilor care sufera de hepatita cronica virala C, o afectiune cu indici de mortalitate in crestere la nivel national, Laboratoarele Fares BioVital au conceput fitopreparatul Ficat Sanatos din extracte standardizate din fructe de armurariu, fructe de schisandra, frunze de anghinare, rostopasca, radacina de papadie si sulfina.

Actiunea capsulelor Ficat Sanatos consta in reducerea procesului inflamator si a congestiei hepatice, avand ca rezultat direct normalizarea transaminazelor. De asemenea sunt hepatoprotectoare si ajuta functia antitoxica a ficatului si impiedica cronicizarea afectiunilor hepatice.



Fructele armurariu au un efect hepatoprotector datorita substantei continute – silimarina – care inhiba intrarea toxinelor in celula hepatica si impiedica alterarea membranei hepatocitoare. La origine armurariu este o planta tepoasa de aproximativ un metru, cu flori rosiatice care fac niste seminte cu gust amarui. Studiile realizate in Germania, SUA, Italia si Austria au demonstrat ca amurariul este in prezent unul dintre cele mai puternice remedii naturale contra afectiunilor hepatice, aflate in explozie in ultimul deceniu. Mai mult decat atat, armurariul ajuta organismul sa reziste celor mai puternice otravuri, de la ciupercile toxice, pana la gazele industriale sau metalele grele.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Iunie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.