Setari Cookie-uri

6 Plante medicinale pentru un ficat sanatos

Romania ocupa primul loc din Europa in ceea ce priveste hepatita de tip C, cu aproximativ un milion de persoane infectate cu acest virus. De asemenea ne situam pe locul al patrulea din punct de vedere al ratei mortalitatii provocate de bolile hepatice cronice.

Schisandra este cunoscuta din medicina traditionala chineza ca tonic hepatic si purificator sanguin. Schisandra reduce nivelul plasmatic al transaminazelor, creste sinteza proteinelor, indeparteaza radicalii liberi si creste actiunea vitaminelor C si E, stimuland astfel regenerarea hepatica.

Anghinarea are rol regenerant pentru celulele hepatice si intareste functia antitoxica a ficatului, creste apetitul si ajuta la eliminarea sarurilor si pigmentilor biliari, normalizand culoare pielii.

Rostopasca are efect hepatoprotector, de normalizare a valorilor bilirubinei si colesterolului, spasmolitic, antiviral, antiinflamator si citostatic.

Papadia prin compozitia sa chimica actioneaza ca tonic amar, drenor hepato-biliar, decongestionant, depurativ, antiinflamator, antioxidant, avand un important efect diuretic. Astfel, ea este indicata in starile congestive hepatice, hepatite, insuficienta hepatica, hipercolesterolemie, icter, litiaza biliara.

Sulfina este utila in hepatita cronica deoarece stimuleaza refacerea tesuturilor prin inlocuirea celor distruse cu altele nou formate identice morfofunctional, contribuie la sinteza ARN si prin aceasta la regenerarea tesutului hepatic. Are de asemenea actiune hepatoprotectoare, antiinflamatoare, anticoagulanta si cicatrizanta.

Capsulele Ficat Sanatos au fost testate clinic pe un numar de 20 de pacienti in perioada iunie 2007-iunie 2008 si s-a dovedit astfel ca au un beneficiu terapeutic in ameliorarea transaminazelor la pacientii cu hepatita cronica virala C, precum si imbunatatirea starii generale a acestor pacienti prin cresterea apetitului alimentar, a indicelui de masa corporala si ameliorarea asteniei. Pe parcursul celor 6 luni de tratament nu s-au inregistrat reactii adverse, produsul fiind bine tolerat. De aceea recomandam folosirea acestui preparat in afectiunile hepatice, in cazul oboselii cronice si chiar in cazul persoanelor expuse la noxe sau consumului cronic de medicamente”, a adaugat dr. Carmen Nonn.

Sursa: Comunicat de presa

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Iunie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.