Setari Cookie-uri

Cum am scapat eu de colon iritabil

Colonul iritabil este un diagnostic pe care tot mai multe persoane il dobandesc, inca de la varste tinere. Astazi colonul iritabil a devenit deja o boala frecventa cu care tot mai multi oameni se confrunta.

A treia faza a dietei care te scapa de colon iritabil

Se continua meniul cu supe, dar se adauga carnea de pui in supe.

A patra faza a dietei care te scapa de colon iritabil

Incepand de acum se introduc treptat in alimentatie legumele CRUDE, se incepe cu cele neacide: castravete, dovlecel, verdeata, spanac crud in salate, usturoi, ciuperci crude etc. mai tarziu se introduc legume ca rosie, ceapa, varza, conopida, gulie, broccoli.

dieta pentru colon iritabil

Fiecare legume se introduce in alimentatie singura, la inceput cate una la masa (deci in cantitati mici in prima zi), apoi se creste cantitatea. La fiecare 3 zile se introduce o leguma noua.

Aceasta faza dureaza mai multe saptamani, in functie de legumele pe care le consumati in mod obisnuit. INca nu se introduc condimentele. Se pot consuma in continuare supele cu pui. Se bea doar apa.

In urmatoarea faza se introduce painea integrala (atentie, fara faina alba).

Citește și:

Apoi se prepara felul doi de legume cu carne de pui, tocanite, preparate la cuptor, se introduce si friptura de pui cu mujdei. Nu aveti voie decat apa si nimic prajit. Salatele se mentin.

Apoi se incepe introducerea alimentelor cu continut complex de carbohidrati (dupa cereale si preparate complexe de legume cu carne). Mai exact primele sunt fructele si se introduc ca si legumele crude, dupa aceeasi regula. Apoi se introduc muraturile de fructe si legume.

Abia acum se introduc alimente care contin lapte – atentie la cei cu intoleranta la lactoza. Se introduce intai laptele de tara, intial o jumatate de ceasca pe zi, iar la cateva zile se creste cantitatea, treptat, pana la o cana. Apoi se incepe consumul de branza telemea (nu e foarte grasa), intial in cantitati mici – eu o puneam in salata de legume, intai o felie, apoi doua pana la cantitatea pe care o doream. Apoi cascavalul (e foarte gras).

Citește și:

Se incepe introducerea grasimilor, intai ulei extravirgin in salate, apoi condimentele, cu exceptia celor iuti, tot dupa regula lenta – deci la cateva zile.

Abia acum se introduc fainoasele din faina alba (zaharuri mai nocive) – atentie in cazul celor cu intoleranta la gluten. Se incepe cu portii mici si se creste treptat cantitatea.

Dupa toate acestea se introduce zaharul. Pana acum s-a consumat doar apa. Acum se pot consuma ceaiuri fara cafeina, cu zahar/miere.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
30 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.