Setari Cookie-uri

8 Obiceiuri care iti DISTRUG FICATUL

Ficatul este un organ vital, detinand peste 500 de functii in organism. Ficatul este considerat centrul metabolic si functionarea sa este strans legata de stilul de viata.

Unele obiceiuri de zi cu zi pot duce insa la afectarea functiilor hepatice, ceea ce va avea un ecou general asupra sanatatii. Durerile de cap, tulburarile de digestie, ineficienta dietelor, starea de oboseala – pot fi doar cateva din simptomele afectarii ficatului.

8 obiceiuri care iti distrug ficatul

“Surprinde-ti ficatul – bea niste apa”

Am putea spune ca acest indemn a devenit deja un slogan in privinta sanatatii ficatului. Daca nu te-ai obisnuit ca 80% din lichidele consumate zilnic sa fie reprezentate de apa, atunci ar trebui sa fii mai atent/a la ce torni in cana.

obiceiuri care afecteaza ficatul

Specialistii spun ca cel mai nociv obicei pentru ficat este acela de a consuma seara alcool, dar si alte bauturi procesate, cum sunt sucurile din comert, cafeaua, bauturile energizante etc.

Consumul frecvent de alcool, chiar si in cantitati mici, reprezinta una din principalele cauze ale ficatului gras (steatoza hepatica).

Citește și:

Sfat: apa ar trebui sa reprezinte 80% din lichidele consumate zilnic.

Citeste si: Revelatia anului: PAHARUL CU APA de dimineata

Afecteaza ficatul: mesele copioase

Ficatul regleaza digestia, dar si secretia sucurilor biliare, cu rol important in digestie. Prin urmare mesele copioase forteaza ficatul si suprasolicita vezica biliara.

Mai mult decat atat, ficatul este un fel de filtru pe unde trec toti nutrientii absorbiti in organism in urma digestiei. Ficatul are rolul de a-i metaboliza, de a “hotara” unde sunt necesari acesti nutrienti sau de a-i depozita. O masa copioasa aduce un aport prea mare de nutrinenti, ceea ce duce la suprasolicitarea ficatului.

Sfat: mancati putin si des.

Foto: bautura @ Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
1 Mai 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.