Setari Cookie-uri

3 metode pentru a scapa de constipatie - Forumul Healthy

Constipatia este o problema cu care ne putem intalni la orice varsta, cauzele acesteia si posibilitatea de readucere la normal a tranzitului intestinal variaza insa de la o persoana la alta.

Constipatia este o problema cu care ne putem intalni la orice varsta, cauzele acesteia si posibilitatea de readucere la normal a tranzitului intestinal variaza insa de la o persoana la alta.

Inainte de a vedea care sunt problemele ridicate de cititorii nostri pe Forum as dori sa va vorbesc putin despre cauzele si factorii de risc ce determina incetinirea tranzitului intestinal si aparitia constipatiei.

Care sunt cauzele constipatiei?

Este evident ca printre cele mai frecvente cauze se numara alimentatia. Mancarurile complexe, lipsa supelor si a ciorbelor din alimentatie, lipsa iaurturilor si a lactatelor, a cerealelor precum si consumul saptamanal a produselor de la fast-food contribuie la modificari ale florei intestinale care finalizeaza prin aparitia constipatiei.

Factorul genetic este si el important, insa poate fi usor corectat cu ajutorul alimentatiei.

Citește și:

Anumite boli asociaza constipatia, cum ar fi: bolile hepatice, unele afectiuni oncologice, cancerul de colon, afectiuni cardiace, ascita, ciroza, tonus vagal scazut etc.

Medicatia poate fi de asemenea o cauza a aparitiei constipatiei.

"Ce tratamente naturiste cunoasteti?"

Pe Forumul Healthy s-a deschis un subiect cu privire la alimentatia si medicatia in special naturista care sa combata constipatia. Cititioarea noastra Amalia79 este cea care a deschis topicul: "Buna, as vrea cateva sfaturi mai ales alimentare sau natruiste despre tratarea constipatiei, ma poate ajuta cineva? "

Lucia12 are aceeasi problema: "Ei! Poblema acesta ma intereseaza si pe mine f. mult,deoarece nu demult m-am operat de hemorozi(care s-au facut din cauza constipatiei permanente pe care o am).Chiar daca m-am operat problema in sine nu e rezolvata,deoarece sunt mereu costipata si deci hemoroizii ar potea recidiva si sunt ingrijorata din aceasta cauza.Sa iau mereu diuretice stiu ca nu e bine.Eu consum f. multe ceaiuri(mai ales de crusin,care la unele persoane ajuta) ,2 litri de lichide(mai mult apa plata),multe fructe,ciorbe si tot am probleme.Poate o sa radeti,dar am incercat si sa mananc fructe si dupa aceea sa beau lapte(unii ar face diaree din aceasta cauza) si tot nimic.Recent am auzit de prune uscate ca ar fi bune(mancate asa cum sunt sau sa se bea apa in care le-ai fiert),inca nu am incercat si nu stiu nici cate ar trebui sa mananc ,dar o sa vad eu cat o sa mananc,sper sa imi ajute.Tare cred ca e de la....cap problema ,ca ma inhib teribil ,din orice fleac ,cand merg la tualeta(bineinteles doar acasa pot sa merg,altfel inhibitia e gata "pornita',daca incerc in alt loc)Daca mai stie cineva ceva pe aceasta tema ar fi de mare ajutor.
Multumesc."

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Octombrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.