Setari Cookie-uri

Virusul EBOLA sau febra hemoragica: ce ar trebui sa stii

Vestea groaznica a epidemiei de Ebola din vestul Africii a alarmat intreaga lume! De ce? Pentru ca virusul Ebola se poate trasnmite cu usurinta, iar rata de mortalitate este de 90%, fiind un virus foarte agresiv.

Virusul Ebola – cum se transmite
Virusul Ebola – semne si simptome ale infectarii
Virusul Ebola – cine este expus pericolului de infectare
Virusul Ebola – cand ne adresam medicului
Virusul Ebola – vaccinare si tratament

Virusul Ebola – cum se transmite?

Virusul Ebola se transmite prin sange, dar si prin contactul cu secretiile infectatului: secretii nazale, saliva, voma etc.

virusul ebola

Unii specialisti sustin ca acest virus s-ar putea transmite chiar si prin intermediul aerului, de aceea este foarte important sa se ia masuri de verificare pentru toate persoanele care au intrat in contact cu un infectat.

Virusul ebola poate fi contactat si de la animalele infectate, atat prin contactul cu fluidele corpului acestora, cat si prin consumul carnii infectate.

Atentie! Virusul Ebola se transmite sexual chiar si la 40 de zile de la vindecare (disparitia simptomelor), virusul ramanand o perioada in corpul persoanei care a fost infectata chiar si dupa tratament si disparitia simptomelor.

Citește și:

Se considera ca virusul Ebola are o rata de mortalitate de 90%, insa medicii si cercetatorii din tarile dezvoltate sunt mai optimisti. Acestia considera ca boala, in primele faze, poate fi vindecata cu tratament si sustinerea functiilor organelor pacientului. Aflati mai multe detalii la tratament.

Foto: ebola virus - shuttesrtock.com

Vizionare placuta


Kudika
1 August 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.