Setari Cookie-uri

Scapa de cistita prin tratamente naturiste!

Infectiile urinare sunt destul de frecvente, mai ales in randul femeilor, avand la baza numeroase cauze ce tin atat de activitatea sexuala si igiena personala cat si de stilul de viata, alimentatie si imbracaminte. Alaturi de uretrite (infectii ale uretrei), cistitele fac parte dintre cele mai frecvente infectii ale aparatului urinar.

- Uneori prezenta sangelui in urina (hematurie)

Simptomatologia specifica cistitei
- Urinari frecvente si dureroase
- Senzatie de presiune la nivelul abdomenului inferior
- Mirosul intepator al urinii
Cum se pot complica cistitele?

Cum ati sesizat semnele si simptomele unei infectii urinare trebuie sa va prezentati de urgenta la medic. Altfel, bacteriile se vor multiplica si vor duce la infectii grave ce invadeaza rinichii, afecatandu-le functia, producand calculi renali si in mod exceptional pot produce septicemii. O infectie urinara netratata se poate croniciza, iar in timp, datorita distructiei de tesut din rinichi si inlocuirea acestuia cu tesut nefunctional se poate ajunge la insuficienta renala, afectiune grava ce are repercursiuni la nivelul intregului organism.

Cum punem diagnosticul?

Se va face analiza citobacteriologica a urinii. Pentru aceasta va trebui sa prelevati urina si din pacate putini sunt medicii care informaza total pacientii in privinta modului in care se preleveaza urina, astfel ca in aceasta se pot gasi bacterii chiar peste limita prag si se poate da un diagnostic de infectie urinara fals pozitiv.
Cum se preleveaza urina
In primul rand va trebui sa va procurati un recipient steril fie de la farmacie fie de la laboratorul de analize. Acesta va fi desfacut in momentul prelevarii urinei. Pentru ca dimineata urina are cea mai mare concentratie, prelevarea se va face in aceste momente. Imediat cum v-ati trezit mergeti la dus si faceti o igiena riguroasa a zonei pelvine, dupa care veti folosi un prosop curat, abia luat din dulap (nu cel folosit cu o zi inainte, caci acesta contine bacterii). Dupa aceea urinati si dupa cateva secunde de la emisia jetului (fara a opri urinarea) se recolteaza in recipient urina. Acesta se inchide si cat mai rapid trebuie dus la laborator (se descompun bacterii si rezultatul poate fi fals negativ) sau, daca nu puteti ajunge in scurt timp, cateva ore puteti depozita recipientul la frigider (nu congelator).
Urina va fi analizata la microscop si daca a fost gasita o concentratie a germenilor peste 100 000/ ml de urina se pune diagnostucul de infectie urinara. Mai apoi se vor face culturi din aceste bacterii peste care se vor pune discuri de antibiotice pentru a se vedea la care sunt sensibile coloniile bacteriene (antibiograma).

Citește și:

Cum tratam infectiile urinare?

Se vor consuma 2 l de lichide pe zi, intre care cantitatile de ceaiuri medicinale pe care vi le propunem mai jos. Infuzii cu ceaiuri medicinale:

Vizionare placuta


Kudika
3 August 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.